Mainos

Kathyn lapset saavat jouluna vain kolme lahjaa: "Kuvittelin joulupäivän, jona voisimme oikeasti nauttia toistemme seurasta"

Bloggaaja Kathy Radiganin lapset saavat vain kolme lahjaa jouluisin. Traditio yksinkertaistaa joulua, vähentää kulutusta ja stressiä.

Keskivertosuomalainen käyttää joululahjoihin noin 305 euroa. Bloggaaja Kathy Radiganin lapset sen sijaan saavat vain kolme lahjaa jouluisin. Radigan avaa jouluperinteen taustaa Huffington Post -lehdessä.

Kolmen lahjan traditio

Ideana on noudattaa Raamatun joulukevankeliumin kaavaa, jossa kolme viisasta miestä toi kukin uudelle kuninkaalle vain yhden lahjan. Kalliit lahjat olivat kultaa, suitsuketta ja mirhaa.

Lapsi voi listata lahjatoiveikseen esimerkiksi asian, jonka hän haluaisi, asian, jonka hän todellatarvitsee sekä yhden muunlaisentoiveen, kuten kirjan. Ideaa voi myös hakea joulukertomuksesta niin, että ”kultainen lahja” on lapsen suosikkitoive, ”suitsuke-lahja” on jotakinaineetonta, jopa henkisyyteen liittyvää ja ”mirha-lahja” taas on jotakinkeholle, kuten vaatteita tai kenkiä.

Traditio yksinkertaistaa joulua, vähentää kulutusta ja stressiä.

Lapsena Radiganin vanhemmat varmistivat, että perheen lapsilla on kaikkea, ja jouluisin nämä saivat valtavasti erilaisia lahjoja. Pakettivuoren avaaminen oli niin kuumeista, ettei Radigan aina edes muistanut kaikkia saamiaan lahjoja myöhemmin.

Kun Radigan kumppaneineen sai ensimmäisen lapsensa, he sitoutuivat kolmen lahjan sääntöön. Radigan oli lehdissä tutustunut ideaan, joka yksinkertaistaa joulua.

– Näin ystävieni ryntäilevän kuin hullut varmistamassa, ei vain sen, että heidän lapsensa saa jokaisen pyytämänsä asian listaltaan, vaan myös sen, että jokainen lapsi saa saman verran lahjoja. Muistan oman äitini stressanneen samasta asiasta. Kuvittelin joulupäivän, jona voisimme oikeasti nauttia toistemme seurasta sekä lahjoista ja niiden luomasta tunnelmasta. Radigan kirjoitta.

Radiganin lapset ovat jo teini-ikäisiä ja aikuisia, ja he saavat lelujen sijaan lahjoiksi muodikkaita vaatteita ja elektroniikkaa. Perhe on kuitenkin noudattanut kolmen lahjan sääntöä jo vuosia, ja se todella toimii: vanhemmat eivät stressaa lahjoista, ja lapset todella rakastavat lahjoja, jotka saavat.

***

3:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.