Kätevät vinkit: Näin vältyt luteilta lomamatkallasi!

Hotellit ovat paikkoja, joista luteet useimmiten tarttuvat mukaan. Estä inhottavien tuholaisten puremat ja niiden muutto kotiisi alla olevin keinoin.

Mikään vinkki ei tietenkään ole sataprosenttisen idioottivarma, mutta näillä keinoilla onnistut ainakin minimoimaan riskit. Muista tehdä ludetarkastus myös kotioloissa!

1. Lue hotellin arvostelut

Ennen kuin varaat hotellin, sinun on helppo lukea sen arvosteluita netistä. Jos aiemmille hotellivieraille on tarttunut hotellista muutakin mukaan kuin kertakäyttösaippua, he ovat varmasti närkästyneinä valittaneet asiasta hotellin verkkosivuille.

2. Tupatarkastus

Kun saavut hotellille, jätä matkatavarasi ovensuuhun ja tee tupatarkastus. Kurkista lakanoiden väliin, tarkasta patja sekä mahdollinen lakanalaatikko. Myös kaikenlaiset saumat ja verhoillut huonekalut on syytä laittaa tarkkaan syyniin. Jos löydät luteita tai niiden jätöksiä (jotka ovat pienempiä kuin unikonsiemenet), pyydä hotellin virkailijaa siirtämään sinut ludevapaaseen huoneeseen!

3. Matkalaukun kansi kiinni

Älä aseta matkalaukkujasi lattialle, sängylle tai huonekalujen päälle. Sen sijaan käytä matkatavaratelinettä tai –hyllyä, mutta yritä pitää tavarat ja vaatteet mahdollisimman kaukana seinistä. Älä pura vaatteita laatikoihin, mikäli mahdollista ja pidä matkalaukun kansi suljettuna aina, kun et tarvitse sieltä mitään.

4. Kuuma vesi voi tepsiä

Kun on kotiinlähdön aika, tarkasta matkalaukkusi ja vaatteesi. Jos et ole varma, piileskelevätkö lutikat jossain vaatekappaleessasi, laita se muovipussiin. Kotona voit pestä epäilyttävät vaatteet kuumalla vedellä tai pyöräyttää ne kuivausrummussa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja