Kätevä kikka pikkujouluihin – näin jäähdytät viinipullon nopeasti

Ovikello soi, vieraat ovat saapuneet ja tajuat, että olet unohtanut jäähdyttää viinipullon. Lue ohjeet viinin oikeaoppiseen ja nopeaan jäähdytykseen.

Jos janoiset vieraat vaativat jo lasillista, ovat hyvät neuvot tarpeen. Lue, miten jäähdytät viinipullon alle puolessa tunnissa.

1. Lisää jäitä ämpäriin tai sankoon.

Kaada jäitä hieman yli ämpärin puolivälin.

2. Lisää kylmää vettä.

Lisää vettä saman verran kuin jäitä. Veden tulisi juuri ja juuri nousta jääpalojen yli.

3. Lisää suolaa.

Pari kourallista suolaa riittää. Suola alentaa nopeasti veden lämpötilaa.

4. Laita pullo ämpäriin ja sekoita.

Viinin pitäisi olla tarjoiluvalmista 25–30 minuutin kuluessa. Pyyhi pullo suolasta hyvin ennen avaamista.

KATSO VINKKI VIDEOLTA!

Vinkki: Jäähdytä punaviini laittamalla se jääkaappiin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Real Simple

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja