Kate Winsletin palkintopuhetta mollataan: "Mautonta!"

Kate Winslet oli aidosti onnellinen vastaanottaessaan vuoden 2011 parhaan näyttelijän Emmy-palkinnon. Brittinäyttelijän intoa ja onnea puhkuva puhe kuitenkin teilattiin mauttomana.

Se kenellä onni on, se onnen kätkeköön? Ihmiset ovat tottuneet näkemään palkintopystejä lavalta hakevien tähtien nöyriä kiitoksia, joissa kiitellään perhettä, vaimoja, miehiä, lapsia, lemmikkejä ja taivaitten herraa pystistä. Ehkäpä pieni vitsinmurjaisukin on odotettavissa, tosin hyvän maun rajoissa.

Kun vuonna 2009 Kate Winslet voitti parhaan naispääosan Oscarin The Reader – Lukija -elokuvasta, eihän pystynyt pidättelemään riemastustaan. Hän hihkui lavalla, kehui kanssakilpailijoitaan vuolaasti ja pyysi isäänsä vislaamaan hänelle.

Nyt 35-vuotias Kate Winslet palkittiin Emmy Awardeissa parhaana näyttelijänä roolistaan sarjassa Mildred Pierce, samanlainen reaktio ryöppysi naisesta automaattisesti: kun hänet ilmoitettiin voittajaksi, Winslet tuuletti ja huudahti "jes!" ja suorastaan juoksi lavalle, suukotti palkinnon ojentanutta House-sarjan näyttelijä Hugh Laurieta ja kiitteli lähes henki salpautuneena äitiään.

– Katsokaa, minä todella voitin tämän! Voi että, okei. Kiitos todella paljon, Winslet hehkutti ja kiitteli kanssatyöskentelijöitään.

Hän halusi omistaa palkintonsa omalle äidilleen.

– Ei ole väliä kuinka vanha olet tai mitä teet elämässäsi, et koskaan lakkaa tarvitsemasta äitiäsi ja minä en koskaan lakkaa tarvitsemasta omaani, joten kiitos äiti, Winslet kiitteli.

Winslet näytti olevan aidosti hämmästynyt voitostaan – ja sitäkin onnellisempi.

Kuitenkin Internetin keskustelupalstoilla ja lehtien otsikoissa on mollattu, että Winslet vastaanotti palkinnon hyvän maun rajoja hipoen. Jotkut valittivat, etteivät jaksaneet kuunnella Winsletin korvia kiusaavia kiljahduksia ja että olisi ollut toivottavaa, että hän olisi edes kirjoittanut puheen kuin änkyttää lavalla. Muun muassa Daily Mail uutisoi varsin ivalliseen sävyyn Winsletin reagoimisesta ensimmäiseen Emmy-voittoonsa.

Kuitenkin suuri osa faneista seisoo Winsletin takana ja kehuu naisen ansainneen voittonsa puhtain paperein ja tähden puheen olleen yksi aidoimmista.

Mautonta vai ei? Katso video Kate Winsletin palkintopuheesta!

MTV3/Helmi

Lähde: News.sky.com, Daily Mail, Youtube

Kuvat: GettyImages/AOP

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja