Katalonian entinen aluejohtaja Puigdemont Suomeen torstaina

Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont saapuu Suomeen vierailulle torstaina. Asiasta kertoo Kataloniasta aktiivisesti viestipalvelu Twitterissä tviittaileva kansanedustaja Mikko Kärnä. Kärnä on myös yksi vierailun isännistä. 

Keskustan kansanedusta Mikko Kärnä on jakanut tiedotteen Puigdemontin vierailusta viestipalvelu Twitterissä. Tviitissä Kärnä toivottaa Puigdemontin tervetulleeksi Suomeen. 

Puigdemont saapuu Suomeen eduskunnan Katalonia-ystävyysseuran kutsumana. Kärnä on yksi Katalonian entisen aluejohtajan vierailun isännistä. 

– On erittäin hienoa, että tällainen demokratian ja ihmisoikeuksien esitaistelija saadaan vierailulle Suomeen, Kärnä kertoo tiedotteessa. 

Kärnä painottaa, että Puigdemont saapuu Suomeen yksityshenkilönä, eikä Suomen hallituksella ole mitään tekemistä vierailun kanssa.

Puigdemontin vierailu kestää torstaista lauantaihin. Vierailunsa aikana Puidgement tutustuu muun muassa Suomen eduskuntaan. Puigdemontin on määrä puhua Helsingin yliopistolla Katalonian tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat