Espanjalta etsintäkuulutus Puigdemontista – Keskusrikospoliisi ryhtynyt toimiin

Espanja on tehnyt kansainvälisen etsintäkuulutuksen Katalonian syrjäytetystä aluejohtajasta Carles Puigdemontista. Keskusrikospoliisi kertoo, että Puigdemontia ei ole toistaiseksi otettu kiinni, vaikka hän on vieraillut Suomessa.

KRP on toimittanut etsintäkuulutusta koskevat tiedot syyttäjälle ja kertoo aloittaneensa lisätietojen vaihdon Espanjan viranomaisten kanssa.

– Meillä on prosessi vielä vaiheessa, sillä syyttäjän arvion mukaan etsintäkuulutuksesta on puuttunut jotain tietoja, rikostarkastaja Hannu Kautto kertoo.

Puuttuvia tietoja on pyydetty Kauton mukaan Espanjasta tänään aamulla. Ennen niiden saamista ei Kauton mukaan voida arvioida, onko Puigdemontin kiinniotolle ja luovutukselle takaisin Espanjaan perusteita.

Espanjan viranomaiset haluavat Puigdemontin oikeuteen vastaamaan syytteisiin kapinoinnista. Häntä saattaa uhata jopa 30 vuoden vankeustuomio.

Puigdemont on asunut maanpaossa Belgiassa lokakuun lopulta lähtien. Hän on vieraillut Suomessa torstaina ja perjantaina eduskunnan Katalonia-ystävyysryhmän kutsumana. Vierailun oli tarkoitus jatkua tähän päivään asti.

Lähes 2000 yritystä lähtenyt Kataloniasta 2:07

Lue myös:

    Uusimmat