Italiassa pidätetty Katalonian entinen aluejohtaja Puigdemont aikoo palata Belgiaan maanantaina

Eilen Sardiniassa pidätetty Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont vapautettiin iltapäivällä 2:07
Näin tapauksesta kerrottiin perjantaina.

Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont aikoo palata Italiasta maanantaina Belgiaan. Puigdemont pidätettiin torstaina Italian Sardiniassa, koska Espanja on antanut hänestä luovutuspyynnön.

– Aion palata Brysseliin maanantaina, koska minulla on siellä kansainvälisen kauppakomitean kokous ja olen komitean jäsen, Puigdemont kertoi toimittajille lauantaina.

Puigdemont kertoi samalla, että hän aikoo palata Sardiniaan 4. lokakuuta, jolloin hänen luovuttamistaan Espanjaan käsitellään oikeudessa.

– Aion olla paikalla silloin, koska jokainen kerta kun minut on haastettu oikeuteen, olen ollut paikalla henkilökohtaisesti, Puigdemont sanoi.

Puigdemont on ollut maanpaossa vuodesta 2017, sillä Espanja syyttää häntä kapinan lietsomisesta ja kavalluksesta. Hän osallistui Katalonian kielletyn itsenäisyysäänestyksen järjestämiseen.

58-vuotias Puigdemont on Euroopan parlamentin jäsen. Parlamentti poisti Puigdemontin syytesuojan maaliskuussa, ja Euroopan unionin tuomioistuin hylkäsi Puigdemontin valituksen syytesuojan poistamisesta heinäkuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat