Katalonian Puigdemont katosi myös vierailua isännöivältä Kärnältä: "En tiedä, minne aikoo matkustaa"

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) sanoo, ettei tiedä Katalonian syrjäytetyn aluejohtajan Carles Puigdemontin olinpaikkaa. Puigdemont on ollut vierailulla Suomessa eduskunnan Katalonia-ystävyysryhmän kutsumana.

Puigdemont puhui eilen Helsingin yliopistolla ja piti tämän jälkeen lehdistötilaisuuden. Kärnä kertoo syöneensä lounasta Puigdemontin kanssa lehdistötilaisuuden jälkeen ja eronneensa sen jälkeen tämän seurasta.

– Presidentin [Puigdemont] seurue lähti tämän jälkeen jatkamaan omaa ohjelmaansa. En ole puhunut hänen kanssaan tämän jälkeen. 

Puigdemontin on ollut määrä poistua Suomesta tänään museokiertueen jälkeen. Kärnä sanoo, ettei tiedä, mihin Puigdemont aikoo matkustaa Suomesta.

Espanja antoi eilen Puigdemontista kansainvälisen pidätysmääräyksen. Espanjan viranomaiset haluavat hänet oikeuteen vastaamaan syytteisiin kapinoinnista. Häntä saattaa uhata jopa 30 vuoden vankeustuomio.

Kärnä sanoo pitävänsä pidätysmääräystä "käsittämättömänä". Hän ei usko, että Suomi luovuttaisi Puigdemontia.

– Presidenttiä uhkaa Espanjassa vuosikymmenien vankeustuomio siitä, että hän toteuttanut demokraattisesti ja väkivallattomasti äänestäjiltään saamaansa mandaattia. Jos hänet otetaan Suomessa kiinni, on Suomen uskallettava sanoa Espanjalle, ettei tällainen käy.

Lue myös:

    Uusimmat