Katalonia kärsii pahasti koronaviruksesta – Lionel Messi ja Pep Guardiola tekivät avokätisen lahjoituksen

28:03
Koronapandemian tilannetta päivitettiin MTV Uutiset Livessä 23. maaliskuuta

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola on lahjoittanut miljoona euroa sairaanhoitotarvikkeita varten hyväntekeväisyyskampanjassa Barcelonassa.

Katalonialaisluotsi kaivoi kuvettaan Angel Soler Daniel -säätiön ja Barcelonan lääketieteellisen yliopiston yhteiskeräyksessä.

Keräyksen kokonaispotti nousi mukavasti, sillä ennen Guardiolan lahjoitusta koronaviruksen vastaiseen taisteluun oli saatu keräyksellä kolmessa päivässä yhteensä 33 000 euroa.

Säätiön mukaan kerätyllä rahalla ostetaan lääketieteellisiä laitteita ja muita tarvikkeita tällä hetkellä puutteellisiin terveyskeskuksiin Kataloniassa.

Espanjalaislehti Mundo Deportivon mukaan myös FC Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messi on lahjoittanut miljoona euroa kaupungin julkiselle sairaalalle Hospital Clinicille.

Koronavirus on aiheuttanut valtavan iskun terveydenhuollon toimintaan Espanjassa, jossa on Italian jälkeen todettu eniten tartuntoja Euroopassa. Toistaiseksi lähes 2 700 ihmistä on kuollut virukseen, ja tartuntojen kokonaismäärä nousee pian yli 40 000:n.

Katalonia on Reutersin mukaan yksi eniten koronaviruksesta kärsineistä itsehallintoalueista Espanjassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja