Mainos

Katainen havahtui Nokian tilanteeseen - perui tärkeän kokouksen

Pääministeri Jyrki Katainen peruu ensi viikon matkansa Rion ympäristökokoukseen Brasiliaan matkapuhelinvalmistaja Nokian irtisanomisten vuoksi.

– Tilaisuus on erittäin tärkeä, mutta suomalaisten ministereiden ryhmä osallistuu sinne tällä kertaa ulkoministerin johdolla, totesi Katainen poliittisessa linjapuheenvuorossaan Kokoomuksen puoluekokouksessa Rovaniemellä.

Katainen aikoo matkustaa Brasilian sijasta ensi viikolla Saloon ja Ouluun selvittämään Nokian irtisanomisten vaikutuksia ihmisten elämään.

– Haluan tavata ihmisiä ja keskustella tulevaisuuden mahdollisuuksista, totesi Katainen.

Jokaisella vastuu toisista

Katainen piti linjapuheen kokoomuksen puoluekokouksessa tänään. Monessa kohtaa puheettaan hän sai raikuvat suosionosoitukset.

Pääministerin mukaan välittämistä ei voi ulkoistaa. Katainen varoitti siitä, ettei hyvinvointivaltiolle jätetä vastuuta kaikesta. Jokaisella on hänen mielestään vastuu toisista.

Katainen kiinnitti huomiota tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Nokian irtisanomiset osoittavat, että Suomen on yhä määrätietoisemmin parannettava kilpailukykyään ja luotava yrityksille kannustimia.

Katainen kertoi pyytäneensä elinkeinoministeriä tekemään esityksiä Suomen uinuvien taloudellisten mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.