Mainos

Kata Kärkkäinen pääsi Kirjailijaliittoon

Viisi romaania julkaissut Kata Kärkkäinen on hyväksytty Suomen Kirjailijaliiton jäseneksi. Liitto hyväksyi eilen jäseneksi myös muunmuassa Martti Anhavan, Riku Korhosen ja Finlandia-ehdokkaana parhaillaan olevan Arne Nevanlinnan.

Kata Kärkkäinen hyväksyttiin Kirjailijaliittoon hänen toisen hakemuksensa jälkeen. Ensimmäisen hakemuksen hylkäämisestä syntyi kohu viime talvena. Esimerkiksi Helsingin Sanomat paljasti Kirjailijaliiton johtokunnan yhdeksästä jäsenestä vain kahden lukeneen tuolloin Kärkkäisen tuotannon.

- Kun Kärkkäinen edellisen kerran vuosi sitten haki jäseneksi, hän sai päätöksen, jonka mukaan jäämme odottamaan tuotannon täydentymistä. Nyt hän on julkaissut neljännen romaaninsa ja hänet hyväksyttiin jäseneksi. Tämä on aivan normaalia, liiton puheenjohtaja Kari Levola kertoo MTV:n uutisille.

Uusia jäseniä otettiin eilen yhteensä 21, minkä jälkeen liiton jäsenmäärä kohosi lähemmäksi 600:aa. Tänä vuonna uusia jäseniä on hyväksytty yli 30.

Levola paljastaa liiton hyväksyneen jäseneksi myös muunmuassa Martti Anhavan, Riku Korhosen ja Arne Nevanlinnan, mutta koko uusien jäsenten lista on vapaa julkaistavaksi vasta sitten, kun kaikki uudet jäsenet ovat ensin itse saaneet tiedon asiasta.

Kärkkäinen on julkaissut viisi teosta: romaanit Minä ja Morrison (vuonna 1999), Vangitse minut vapaaksi (2001), Jumalasta seuraava (2006) ja Kahdeksan huone (tänä vuonna) sekä omaelämänkerrallisen Tulikärpäsiä (2004).

- Olen erittäin tyytyväinen, että Kata Kärkkäinen hyväksyttiin Kirjailijaliiton jäseneksi, koska tiedän, että jäsenyydellä on hänelle merkitystä. Ja jos asialla on merkitystä kirjailijalle, sillä on merkitystä meillekin, kustantajan eli Tammen kustannusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

Hänen mukaansa asialla ei ole merkitystä esimerkiksi kirjailijan tuotannon mainonnassa.

Kirjailija saa liitostaan vertaistukea ja hän voi hakea apurahoja. Monet lukijat mieltävät Kirjailijaliiton jäsenyyden jonkinasteiseksi laadun takeeksi, vaikka osa yleisön suosikeista ja kriitikoidenkin arvostamista kirjailijoista ei koskaan hae liiton jäseneksi.

Kärkkäinen nousi julkisuuteen Playboy-lehden kansi- ja keskiaukeamatyttönä vuonna 1988. Nykyään Kärkkäinen on myös kuvantekijä, jonka öljyvärimaalauksia on ollut esillä näyttelyissä. Hän myös käsikirjoittaa tv-sarjoja.

Kärkkäisen jäsenyydestä Kirjailijaliitossa kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.