Kassakaappinainen kiisti asianajajan osuuden

Virolaisnainen kiisti asianajaja Juhani Ripatin välittäneen hänelle ohjeita rahojen hakemiseen. Naista kuultiin Helsingin käräjäoikeudessa jatkuvassa rahanpesujutussa.

Virolaisnainen on syytteessä kahdesta törkeästä rahanpesusta. Nainen myöntänyt hakeneensa rahaa, mutta kiistänyt syytteen. Kyse on on ollut perheen rahoista, eikä lain mukaan silloin ole voinut olla kyse rahanpesusta.

Asianajaja Ripatti on myös kiistänyt syytteet, joiden mukaan hän olisi kahdessa tapauksessa vuonna 2011 välittänyt tietoa vangitulta mieheltä tämän virolaiselle puolisolle. Syyttäjän mukaan virolaisnainen haki asianajajan välittämien tietojen perusteella rahaa eri piiloista poliisilta turvaan yhteensä 50000-60000 euroa.

Lisää rahanpesu -oikeudenkäynnistä:

Syyttäjä: Asianajaja välitti tietoja käteiskätköstä

Kuulustelussa virolaisnainen oli kertonut poliisille, että asianajaja oli antanut ohjeita, mutta oikeudessa hän sanoi toisin. Salissa naista avusti tulkki, mutta kertoman mukaan poliisikuulustelujen sisältöä hän ei ollut ymmärtänyt.

Halonen kysyi suoraan

Ripatin asianajaja Ari Halonen tenttasi virolaisnaista oikeussalissa.

Halonen: Onko asianajaja Ripatti ilmoittanut teille, että teidän on haettava rahaa kassakaapista?

Virolaisnainen: Ei.

Halonen: Onko Ripatti ilmoittanut teille, mihin rahat on vietävä?

Virolaisnainen: Ei.

Halonen kysyi myös toisesta tapauksesta, jossa asianajaja oli välittänyt paperilapun vangitulta puolisolle. Siinä mainittiin kummilahja ja puhelinnumero, josta se olisi noudettava.

Syyttäjän tulkinnan mukaan kummilahja viittasi piilotettuun rahaerään.

Halonen: Tiesitkö mikä tämä kummilahja oli?

Virolaisnainen: En.

Halonen: Antoiko Ripatti ohjeita sen suhteen mitä piti tehdä?

Virolaisnainen: Ei. Hän antoi vain puhelinnumeron.

Nainen sanoi myös, ettei Ripatti ollut pyytänyt mitään palkkiota.Syyttäjä väittää Ripatin välittäneen tietoja rahapulan takia.

Ripattia kuullaan keskiviikkona.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat