Mainos

Kasparov: Putin haluaa suursodan Lähi-Itään

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kärkevimpiin kriitikoihin lukeutuva entinen shakkimestari ja oppositiopoliitikko Garri Kasparov vierailee tänään Suomessa Nordic Business Forumissa.

Kaikki Nordic Business Forumista

Kaikki uutiset, suorat nettilähetykset sekä somevirta #NBForum2015 löytyy MTV:n Nordic Business Forum -taustasivuilta

Kasparov arvioi lehdistötilaisuudessa mm. Putinin valtakauden jatkoa.

Kasparov ei usko, että Putin kohdistaa sotatoimia Pohjoismaihin. Hän tosin täydensi lausettaan lopuksi sanalla "vielä". Ilmatilaloukkaukset ja huhut sukellusveneistä Pohjoismaiden vesialueilla Kasparov kuittaa lähinnä pelotteluksi.

– Putin haluaa suuren sodan Lähi-itään. Muun kuvittelu on haihattelua, Kasparov sanoo.

Kasparov sanoo Putinin tapaa johtaa Venäjää diktaattorimaiseksi. Hän myös ennustaa kylmiä aikoja maailmanpolitiikkaan. Kasparov uskoo, että Putinin valta tulee kaatumaan, ja se tapahtuu yllättäen.

– Putinin Venäjä on leikannut kaikkea paitsi armeijan, poliisin ja propagandan rahoitusta. Eläkkeiden leikkaaminen ei ole kovin ihanteellinen tilanne. Ainoa tapa saada uusia tuloja maahan on pumpata öljyn hintaa. Jos Lähi-idässä on iso sota, joka vaikuttaa Saudi-Arabiaan – kuka tietää – se saattaa nostaa öljyn hintaa, Kasparov sanoo.

Kasparovin mukaan presidentti Putin ei tee pitkän tähtäimen suunnitelmia, kuten eivät ole tehneet muutkaan diktaattorit. Kasparovin mukaan kyse on selviytymisestä päivästä toiseen.

Putin uhmaa kansainvälisiä lakeja ja Yhdysvaltoja näyttääkseen vahvalta johtajalta venäläisten silmissä.

– Se on peli, jossa hänellä on monia voittomahdollisuuksia. Pakolaistulva puolestaan saa Euroopan näyttämään heikolta, eikä aikaa Ukrainan tilanteen selvittämiseen ole. Tämä puolestaan helpottaa Putinin etenemistä yhä lähemmäs Euroopan alueita ja esimerkiksi Baltian maita, sanoo Kasparov.

Tapahtuman omien esiintymisten lisäksi MTV Uutiset tekee paikan päältä Messukeskuksesta useita live streamejä Katsomoon.

Tänään lavalla nähdään muun muassa Garry Kasparov (klo 11.35), Endomondo-nimisen Appsin ja liikuntasovelluksen perustanut Mette Lykke (klo 12), ministeri Anne Berner ja entinen suurlähettiläs Bruce Oreck (klo 16.55).

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Peter Nymanin vetämässä loppukeskustelussa (klo 18.45) kuullaan seminaarivieraiden näkemys pohjoisesta bisnesmaailmasta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Parhaita paloja edellispäiviltä voi katsoa MTV Uutisten nettisivuilla myös tallenteina.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Myös Kauppalehti on mukana NBF-tapahtumassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.