Mainos

Käsky elokuvateatterilevitykseen Saksassa

Aku Louhimiehen elokuva Käsky lähtee elokuvateatterilevitykseen Saksassa tällä viikolla. Se saa ensi-illan Berliinissä, jonka jälkeen elokuva matkaa muihin kaupunkeihin. Elokuvan saksalainen levittäjä on elokuvasta erittäin innoissaan. -Elokuvassa käsitellään asioita, joita harva saksalainen tuntee Saksan ja Suomen välisestä historiasta, Seneit DebaseVenusfilmiltä kertoo. -Se on hyvin universaali tarina itsensä ylittämisestä ja ihmisen hyvyydestä. Pidän myös hahmoista, jotka ovat todella vakuuttavia.

Elokuva arvostellaan saksalaisessa mediassa myöhemmin viikolla. Ensimmäiset kommentit ovat tulleet kauniista kuvauksesta. German Review Board in Wiesbaden palkitsi elokuvan merkinnällä ”erittäin suositeltava”.

Käsky perustuu palkittuun Leena Landerin romaaniin. Se kertoo Suomen sisällissotaan sijoittuvan tarinan, jossa jääkäri saa käskyn teloittaa punaisen naissotilaan. Mies ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä ja vie naisen kenttätuomioistuimeen esimiehiään vastustaen.

Eero Aho näyttelee Käsky elokuvassa sotaoikeuden tuomaria Emil Hallenbergiä elokuvan lehdistötilaisuudessa Helsingissä 14. elokuuta 2008. Kuva: Lehtikuva

Elokuva on kutsuttu yhteensä yli 20:lle festivaalille ja sen esitysoikeudet on myyty useisiin maihin. Elokuvan pääosanäyttelijä Eero Aho voitti roolistaan parhaan näyttelijän pääpalkinnon Marokossa Marrakeshin festivaaleilla. Amerikkalainen arvostettu elokuva-alan lehti The Hollywood Reporter antoi elokuvalle huippuarvostelun ja kehui elokuvaa muun muassa ”mukaansatempaavaksi tarinaksi, jonka hahmoista katsoja välittää”.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.