Mainos

Kaskeala puhui Nato-yhteistyöstä

Puolustusvoimain komentajan mukaan Nato-yhteistyölle soveliaat satamat ja lentokentät ovat Helsingissä ja Porissa.

kontra-amiraali Juhani Kaskeala

Nato-yhteistyölle soveliaat satamat ja lentokentät ovat Helsingissä ja Porissa. Ne aiotaan varustaa teknisesti yhteistyöhön sopiviksi, kertoi puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala Siilinjärvellä.

Kaskeala kommentoi Suomen ja Naton kumppanuustavoitteita, joita tarkistetaan vuosille 2002-2008. Tekniset neuvottelut päättyivät tänään, ja varsinaiset neuvottelut ovat toukokuussa.

Kaskealan mukaan Helsinki ja Pori ovat luonnollisia paikkoja käytännön kumppanuusyhteistyössä. Pori on mukana Niinisalon varuskunnan takia, sillä siellä koulutetaan suomalaiset kriisinhallintajoukot.

-Tämä on täysin tekninen kysymys. Se kuuluu kumppanuussopimukseen suomalaisena tavoitteena, Kaskeala sanoi. Käytännössä teknisesti varaudutaan siihen, että suomalaisella kentällä kyetään vastaanottamaan esimerkiksi norjalaisia kuljetuskoneita, jotka vievät joukkoja kriisinhallintatehtäviin. Myös satamia voidaan käyttää huoltokuljetuksiin.

Kaskealan mukaan toiminnalle on selvä tarve, sillä sekä EU että YK käyttävät Nato-järjestelyjä mahdollisissa operaatioissa. Amiraali Kaskeala tutustui kahden päivän aikana Savo-Karjalan sotilasläänin ja Karjalan lennoston toimintaan.

Tiedotustilaisuudessaan hän tyrmäsi ilmavoimista hiljattain esitetyn toiveen, jonka mukaan Suomen Hornet-hävittäjät aseistettaisiin ilmasta maahan -rynnäkköohjuksin. Kaskealan mukaan Suomella ei ole siihen varaa. Kyseessä olisi kokonaan uusi, erittäin kallis aselaji. -Pienen maan pitää asettaa asiat tärkeysjärjestykseen, hän sanoi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.