Mika Kallio ylsi toista kertaa tällä kaudella pisteille – Marc Marquez teki huiman nousun

Yamahan Maverick Vinales voitti MotoGP-luokan Malesian osakilpailun. KTM:n suomalaiskuljettaja Mika Kallio oli 15:s.

Lauantaina aika-ajoissa rajusti kaatunut Hondan Marc Marquez lähti kilpailuun vasta 11. lähtöruudusta. Marquez kuitenkin näytti heti avauskierroksella miksi hän on kahdeksankertainen maailmanmestari, sillä espanjalainen onnistui nousemaan kymmenen sijaa yhden kierroksen aikana.

MotoGP-kausi C Morella!

Valencian GP:n lähetykset 16.-17.11.

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Marquez ei kuitenkaan kyennyt haastamaan koko kilpailun kärjessä ajanutta Yamahan Maverick Vinalesia, joka ajoi kauden toiseen voittoonsa.

Vinales nousi voittonsa myötä MM-sarjan kolmanneksi ohi Alex Rinsin, joka oli tänään viides. Eroa kaksikon välillä on nyt seitsemän pistettä.

Ruutulipulle kolmantena Marquezin jälkeen kaasutteli Ducatin Andrea Dovizioso, joka onnistui pitämään Yamahan Valentino Rossin niukasti takanaan.

Lähtöruudusta 19 kisaan lähtenyt KTM:n Mika Kallio nousi pisteille viimeisten kierrosten aikana, kun KTM:ltä potkut saanut ja LCR Hondalle siirtynyt Johann Zarco kaatui yhdeksänneltä sijalta ja joutui keskeyttämään. Kallion tallikaveri Pol Espargaro ajoi maaliin sijalla 11.

15. sija toi Kalliolle yhden MM-pisteen, joten valkeakoskelaisella on tältä kaudelta nyt kasassa kolme pistettä.

Kauden viimeinen MotoGP-viikonloppu ajetaan kahden viikon kuluttua Espanjan Valenciassa.

Katso MotoGP-kilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).