Käsikähmä sai naisen "kattilan keittämään yli" ja sitten iski "black out" – potki ikämiehen kuoliaaksi asuntoon, ruumis löytyi kaksi päivää myöhemmin

Vuonna 1978 syntynyt nainen tuomittiin taposta seitsemän vuoden vankeuteen hänen surmattuaan tapahtumahetkellä 68-vuotiaan miehen potkimalla. Nainen oli tapahtumahetkellä 40-vuotias.

Naisella ei ollut kovin yksityiskohtaisia muistikuvia Kuopiossa viime toukokuussa tapahtuneesta välikohtauksesta. Hän kuvaili olleensa miehen ystävä ja tuttava, joka kävi tämän puolesta asioilla.

Naisen mukaan mies oli pyytänyt häntä hakemaan Alkosta viinaa, mistä nainen oli kieltäytynyt. Tämän seurauksena keinutuolissa istunut mies olisi suutahtanut, alkanut nimitellä, haukkua ja solvata naista sekä tarttunut naiseen kiinni. Syntyneessä käsikähmässä oli kaaduttu lattialle, ja mies oli naisen mukaan tarttunut häntä kurkusta.

"Kattila keitti yli"

Tässä vaiheessa naisella oli kertomansa mukaan "keittänyt kattila yli" ja hän oli potkinut miestä. Hän kuvaili saaneensa "black outin", eikä muistanut teosta juuri muuta kun sen, että potkuja oli useita. Potkuista ainakin osa oli kohdistunut miestä kasvojen alueelle.

Uhrille syntyi teosta vakavat vammat, joihin hän menehtyi. Kuoleman aiheuttivat useat kylkiluiden murtumat, niihin liittynyt keuhkopussin vaurio, ilmarinta ja pernan vaurio sekä pieni kallonsisäinen kovakalvonalainen verenvuoto. Nainen kertoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa miestä.

Uhri löytyi kahta päivää myöhemmin, kun uhrin veli meni asuntoon.

Oli alentuneesti syyntakeinen

Oikeus katsoi naisen syyllistyneen silti tappoon.

– Vaikka vammat ovat olleet osin sisäisiä, on [naisen] tullut havaita, ettei [mies] ole pystynyt enää nousemaan ylös ja että hänestä on vuotanut verta. Nämä seikat huomioon ottaen [naisen] on täytynyt käsittää, että hänen käyttämänsä väkivallan varsin todennäköisenä seurauksena on [miehen] kuolema.

Naisen mielentila selvitettiin tapahtuneen jälkeen, ja hänen katsottiin olleen tekojen aikana alentuneesti syyntakeinen.

Marjo Helena Halonen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdystä pahoinpitelystä ja taposta seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin myös maksamaan uhrin pojille korvauksia 2000 euroa.

Juttua korjattu 29.11.2019: Korjattu juttuun naisen ikä. Se on 41. Aiemmin jutussa kerrottiin, että nainen olisi 42-vuotias. 

Toinen korjaus 29.11.2019: Aiemman korjauksen jälkeen jutussa kerrottiin virheellisesti, että nainen olisi ollut tapahtumahetkellä 41-vuotias. Nainen oli tapahtumahetkellä 40-vuotias. Hän on sittemmin täyttänyt 41.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja