Mainos

Kasaritähti Sinitta kertoo joutuneensa ahdistelun kohteeksi lukuisia kertoja urallaan: "Tunsin oloni traumatisoiduksi"

1980-luvulla ihmisiä pop-musiikillaan tanssittanut Sinitta avautui brittilehdelle uransa aikana kohtaamastaan seksuaalisesta ahdistelusta.

Pop-tähti Sinitta kertoi brittiläiselle Mirror-lehdelle joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi kuudesti muusikon uransa aikana. Laulajan mukaan viimeisin tapaus sattui vain kaksi vuotta sitten, kun nimeltä mainitsematon miljonääri koitti pakottaa laulajaa kielisuudelmaan.

Laulaja uskalsi avata sanaisen arkkunsa nyt, kun MeToo-liike on kerännyt tuulta siipiensä alle ja yhä useampi nainen on uskaltanut puhua kokemastaan ahdistelusta. Musiikkiala on Sinittan mukaan Hollywoodin tapaan täynnä vaikutusvaltaisia ihmisiä, jotka voivat tuhota uria ja hiljentää ihmisiä, jotka uskaltavat puhua kokemistaan vääryyksistä avoimesti.

– Päätin puhua nyt, koska en halua alan naisten joutuvan käymään läpi samanlaisia asioita kuin minä, laulaja sanoi lehdelle.

1980-luvulla musiikkimoguli Simon Cowellinkin kanssa seurustellut Sinitta sanoo joutuneensa ahdistelun kohteeksi lomaillessaan Cowellin Ranskassa sijaitsevalla huvilalla. Cowell tukee Sinittan päätöstä kertoa tarinansa ja hän on laulajan mukaan kohdannut entisen tyttöystävänsä ahdistelijoita kasvotusten. Ranskassa laulajaa ahdistellutta miestä Cowell käski pitämään kätensä erossa naisesta.

1990-luvulla musiikkialalla vaikuttanut henkilö koitti pakottaa Sinittaa seksiin tämän omassa asunnossa. Laulaja luuli saavansa apua musiikkibisneksen kanssa, mutta sen sijaan mies laski housunsa ja koitti pakottaa Sinittaa suuseksiin.

– Työnsin hänet pois ja valehtelin, että äitini on tulossa pian vierailulle kotiini. Lopulta hän lähti, tunsin oloni traumatisoiduksi, laulaja kertaa.

So Macho -hitistä tunnettu Sinitta kertaa joutuneensa idolinsa ahdistelemaksi musiikkialan juhlissa vuonna 1985. Artisti painoi hänet seinää vasten laulajan juuri tultua vessasta, kosketteli häntä ja koitti suudella. Laulaja kertoi asiasta juhlissa olleelle Cowellille, joka otti ahdistelijan kanssa yhteen.

Sinitta sanoo hänen maineensa kaatuneen, koska hän oli se tyttö, joka kertoi kokemastaan ahdistelusta. Hänet nähtiin vihollisena alaa pyörittäville miehille, jotka eivät halunneet, että he tai heidän suojattinsa jäävät kiinni epäilyttävästä toiminnasta.

Kovia kokenut laulaja ei uskalla kertoa ahdistelijoidensa nimiä. Aiemmin ahdistelusta vain äidilleen ja Cowellille puhunut Sinitta käy ulostulonsa tiimoilta puhumassa ammattilaisten kanssa kokemuksistaan.

– Olen kantanut häpeää ja syyllisyyden tunnetta tarpeeksi, puhun asiasta nyt, koska haluan ahdistelijoiden tunnistavan itsensä tarinoistani. Haluan, että he ymmärtävät voivansa jäädä kiinni. Heidän toiminnastaan näki, ettei kyseessä ollut ensimmäinen kerta, kun he tekivät jotain vastaavaa, laulaja puntaroi.

Uutta musiikkia yhä tehtaileva laulaja toimii tällä hetkellä mentorina showbisnekseen haikaileville nuorille. Hän haluaa valmistaa suuria haaveita omaavat nuoret ihmisiset kohtaamaan alan karun todellisuuden.

– Ihmiset haluavat nykyään olla kuuluisia, olla tositelevisiotähtiä. Tähteyden saavuttamista helpommin tulee vain hyväksikäytetyksi.

Lähde: Mirror

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.