Karusti tapetusta, kaulastaan köytetystä ilveksestä paljastui uutta tietoa: Eläintä oli ammuttu – poliisi tutkii törkeänä metsästysrikoksena

Poliisi on saanut lisää tietoa Inkoon saaristosta lokakuussa tapettuna löytyneestä ilveksestä.

Kerroimme lokakuussa, kuinka souturetkellä ollut perhe löysi pienestä saaresta ilveksen raadon. Raadon kaulan ympärillä oli köysi, ja sen takajalat oli sidottu kiinni toisiinsa ja kiveen.

Poliisilla oli syytä epäillä, että eläin oli joutunut rikoksen kohteeksi. Esitutkinnassa selvisi, että vapaavalokunta oli kesällä saanut tehtäväksi nostaa kuolleen ilveksen vedestä.

Nyt poliisi on saanut tutkimustodistuksen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralta, joka oli tutkinut kuolleena löydetyn ilveksen.

Tutkimus paljastaa: Ilvestä on ammuttu

Eviran tutkimustodistuksen perusteella ilves on ammuttu. Lisäksi sen takatassut oli sidottu yhteen vihreällä muovinarulla. Eläin on ollut kuolleen useita kuukausia, Eviran tutkimuksista selviää.

Poliisin mukaan teko täyttää törkeän metsästysrikoksen tunnusmerkistön. Rikoksesta säädetty rangaistus on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa elävän riistaeläimen ohjeellisista arvoista säädetään täysikasvuisen ilveksen hinnaksi 1 400–2 100 euroa

Poliisi pyytää yleisöltä mahdollisia havaintoja rikoksesta epäiltyjen henkilöiden tavoittamiseksi. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Lue lisää: 

Lue myös:

    Uusimmat