Pöytyältä löytyi liikennemerkkiin hirtetty kissa, jonka kurkku oli viilletty auki – poliisi tutkii tapausta

3:20
VAROITUS! Kuvat voivat järkyttää! Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valvontaeläinlääkäri Auli Koponen kertoo videolla eläinten laittomista laiminlyönneistä.

Loimaan eläinsuojeluyhdistyksen mukaan Pöytyältä on löytynyt eilen raa'an väkivallan kohteeksi joutunut kuollut kissa.

Yhdistyksen Facebook-päivityksessä kerrotaan, että kissa oli nostettu roikkumaan Pöytyän Auvaisissa Marttilantiellä sijaitsevaan liikennemerkkiin.

Eläimen kaulan ympärille oli sidottu paalinaru ja kurkku oli viilletty auki. Kissa roikkui niin korkealla, että kiinnittämiseen on tarvittu koroketta tai kiinnittämisen on tehnyt pitkä henkilö, yhdistys kertoo.

– Asia on viety eteenpäin tutkittavaksi. Asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä julkaisun tekijään yksityisviestitse tai ilmoittamaan tiedoista suoraan poliisille. Omistajaa kaivataan! eläinsuojeluyhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

– Toimivaa eläinsuojelua ja eläinsuojelulakeja tarvitaan muun muassa siksi, ettei ihmisellä olisi mahdollisuutta hirttää kissaa liikennemerkkiin paalinarulla ilman seuraamuksia.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen IL:n mukaan Lounais-Suomen poliisi vahvistaa tapauksen olevan tutkinnassa.

MTV Uutisoi aiemmin hieman vastaavanlaisesta kissaan kohdistuneesta väkivallanteosta Vaasassa. Ohikulkija oli löytänyt kadulta kissan, jonka pää näytti räjäytetyltä. Kissaa tutkineet eläinlääkärit olivat löytäneet eläimen suusta räjähteen kappaleen, ja tapauksesta käynnistyi niin ikään poliisitutkinta.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja