Karsea lukema: ranskalaisseura teki Mestarien liigassa ennennäkemättömän rumaa historiaa

Marseillen tappioputki Mestarien liigassa kasvoi ennätyksellisen pitkäksi, kun FC Porto haki keskiviikkona pisteet 2–0-vierasvoitolla. Katso tästä historiallisen ottelun maalit!

Ranskalainen Marseille hävisi historiallisesti 13. peräkkäisen ottelunsa jalkapallon Mestarien liigassa. Yksikään seura ei ole aiemmin kokenut kilpailussa yhtä pitkää tappioputkea.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Marseillen 13. tappio putkeen tuli keskiviikkona, kun portugalilainen FC Porto haki pisteet Ranskasta 2–0-voitolla.

Marseillen murheellinen Mestarien liigan tappioputki käynnistyi kaudella 2011–12 neljännesvälierien toisen osaottelun tappiolla Inter Milania vastaan. Se selviytyi tuolloin jatkoon, mutta hävisi puolivälierissä molemmat ottelut Bayern Münchenille.

Kaudella 2013–14 Marseille hävisi kaikki kuusi peliään Mestarien liigassa.

Seuraavan kerran Marseille ylsi Mestarien liigaan täksi kaudeksi, ja sille on nyt tullut tällä sesongilla kilpailusta pelkkiä tappioita neljästä ottelusta.

Porto voitti Marseillen toisen kerran tällä kaudella. Sen ovat päihittäneet tämän Mestarien liiga -kauden aikana lisäksi kertaalleen Manchester City ja Olympiakos. City johtaa lohkoa 12 pisteellä, Portolla on yhdeksän pinnaa ja Olympiakosilla kolme pojoa.

Marseillella on seuraava mahdollisuus synkän kierteen katkaisemiseen Mestarien liigassa ensi viikon tiistaina, jolloin se kohtaa Kreikassa Olympiakosin.

Historiaan mahtuu täysosumakin

Marseille on kokenut kilpailussa huomattavasti kukkeampiakin aikoja. Se juhli Mestarien liigan mestaruutta kaudella 1992–93 ja oli toinen 1990–91, jolloin kilpailu tunnettiin vielä Euroopan cupina.

Eurooppa-liigassa Marseille on mennyt pitkälle aivan viime vuosinakin. Kaudella 2017–18 se oli kilpailussa toinen Atletico Madridin juhlittua mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja