Mainos

Kärppien "luksustilanteesta" etua monessa mielessä: "Vaikea saada ihmisiä hyppimään voltteja"

9:32
Kärppien päävalmentaja Mikko Manner puhuu videolla CHL:stä ja Kärppien junioripolusta.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kokee olevansa etuoikeutetussa tilanteessa, sillä kokeneiden runkopelaajien lisäksi joukkueeseen on koko ajan puskemassa lahjakkaita nuoria omista junnumyllystä. 

CHL-ottelut tällä viikolla C Morella:

Tiistai 15.10:
Klo 18.30: Kärpät–Skellefteå, C More Sport 1
Klo 18.50: Yunost Minsk–Pelicans, C More Sport 2
Klo 20.20: Rungsted–HPK, C More Max

Keskiviikko 16.10:
Klo 18.50: Tappara–Frisk Asker, C More Sport 1

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Kärpillä oli lauantain SM-liigaottelussa mukana neljä 2000–luvulla syntynyttä pelaajaa: Rädyn hyökkääjäveljekset Aku ja Aatu, maalivahti Justus Annunen sekä puolustaja Topi Niemelä. Se on hyvä luku, sillä kokeneen kärkijoukkueen kokoonpanosta ei ole helppoa raivata paikkaa. 

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on hyvin tyytyväinen tilanteeseen. Hän kehuu juniorivalmentajien työtä ja muistuttaa, että C1-vaiheessa alueen parhaat pelaajat haluavat tulla mittaamaan tasoaan Kärppiin ja hakemaan uutta askelta uralleen. 

– Olemme menestyneet viime vuodet hyvin, minkä takia rima on korkealla. On vaikea saada ihmisiä hyppimään voltteja runkosarjan peleissä. Siksikin on tärkeä saada mielenkiintoisia persoonia ja kotikylän tuotteita, Manner sanoi. 

Mannerin mielestä on tärkeää, että vanhemmat juniorit kokevat nousun oman seuran edustusjoukkueeseen mahdolliseksi. Se estää, etteivät lahjakkaat pelaajat lähden nuorena hakemaan isompaa roolia muualta. 

– Näen asian niin, että jos B-junnuikäisenä sietää epäonnistumista ja löytää voittajaluonteen, on aikuisena valmis taistelemaan minuuteista liigajoukkueessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja