Kärpät tylsistytti Ässien terän – TPS rokotti SaiPan virheestä jatkoerässä

Kärpät oli vahva isäntä SM-liigan puolivälierien ensimmäisessä ottelussa, kun se kaatoi Ässät 4-1.

Maalittoman avauserän jälkeen Kärpät avasi maalihanat toisessa erässä, kun Mikael Ruohomaa laukoi hienon yksilösuorituksen päätteeksi kiekon verkkoon.

Päätöserässä kotijoukkue Kärpät lisäsi kaasua. Saku Mäenalanen siirsi isännät 2-0-johtoon ajassa 43.41. Tasan kolme minuuttia myöhemmin Kristian Vesalainen tulitti komealla lyöntilaukauksella lukemiksi 3-0 ylivoimalla.

Ässät onnistui vielä kaventamaan Ville Korhosen maalilla lukemiksi 3-1, mutta Ruohomaa viimeisteli illan toisella osumallaan loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.

Ässät-vahti Andreas Bernardille merkittiin peräti 33 torjuntaa, kun Jussi Rynnäs venyi Kärppien tolppien välissä 21 torjuntaan.

TPS ja SaiPa jatkoerään

TPS:n ja SaiPan ensimmäinen kohtaaminen puolivälierissä venyi aina jatkoerään asti. SaiPa johti ottelua päätöserässä jo 3-1, mutta kotijoukkue TPS nousi hienosti tasoihin ja venytti ratkaisun jatkoerään.

Ratkaisu nähtiin lopulta vasta jatkoerän loppuhetkillä, kun Zach Budish laukoi isännät voittoon lukemin 4-3. TPS:n voitto-osuma syntyi Per Savilahti-Naganderin kohtalokkaasta kiekonmenetyksestä, jonka TPS käytti tylysti hyödykseen.