Syntymäpäiväsankarista Tapparan voiton tähti – HIFK suli karulla tavalla, KalPa iski voittomaalin päätössekunneilla

31-vuotissyntymäpäiväänsä lauantaina viettänyt Teemu Suhonen nousi Tapparan sankariksi, kun hän iski ainoan osuman JYPin verkkoon lukemiin 1-0 päättyneessä ottelussa.

Ottelun ainoaa osumaa saatiin odottaa yli 53 minuuttia, kunnes Tappara karkasi ylivoimahyökkäykseen. Syntymäpäiväsankari Suhonen kuljetti kiekon JYPin alueelle ja päätti laukoa itse.

Laukaus oli upea, ja kiekko rävähti hienosti yläkulmaan. Osuma oli Suhoselle kauden kuudes. Suhosella oli myöhemmin sauma tällätä kiekko vielä tyhjiin, mutta hänen laukauksensa painui ohi maalin.

Tapparan Michael Garteig torjui kauden toisen nollapelinsä 18 torjuntansa myötä. Myös JYPin veräjää vartioinut Eetu Laurikainen pelasi hyvän ottelun. Laurikainen torjui 31 laukausta.

Garteig ei ollut suinkaan SM-liigakierroksen ainoa nollapelin pelannut maalivahti. Samaan temppuun ylsivät myös KooKoon Henrik Haukeland ja Ässien Danil Tarasov.

HPK haki makean revanssi Kärpistä

HPK haki revanssin Kärpistä, kun se kaatoi sarjakärjen Oulussa 2-1-lukemin.

Perjantaina tylysti 2-6-lukemin Kärppien jyrän alle jäänyt HPK tuli otteluun karmaisevalla energialla, mikä palkittiinkin nopeasti.

Vierasjoukkue HPK karkasi 2-0-johtoon vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Filip Krivosik ja Santeri Lukka onnistuivat ohittamaan Kärppien maalilla torjuneen Justus Annusen.

Kärppien Julius Junttila onnistui iskemään kavennuksen toisessa erässä, mutta HPK pisti osuman jälkeen ovet kiinni, eikä lisäosumia enää nähty.

HIFK suli Helsingissä

HIFK hukkasi kahden maalin johtonsa tylyllä tavalla, kun KalPa haki Helsingistä tiukan 4-3-voiton päätössekuntien osumalla.

HIFK karkasi päätöserän puolivälissä jo 3-1-johtoon Anton Lundellin ylivoimaosumalla ja HIFK näytti marssivan kotivoittoon.

Sitten näyttämölle asteli KalPan Matti Järvinen. Järvinen iski kiekon kahdesti HIFK:n verkkoon puolessatoista minuutissa ja peli olikin yllättäen tasan.

HIFK sai kylmää vettä niskaansa vielä 13 sekuntia ennen päätössummeria, kun Tommi Jokinen huipensi KalPan kirin iskemällä kiekon vielä kerran HIFK-vahti Frans Tuohimaan selän taakse.

Juttua päivitetty klo 21.10: Lisätty myöhemmin alkaneiden Lukko-TPS - ja  Sport-Ilves -otteluiden lopputulokset.