Carlos Sainz onnistui dramaattisella hetkellä – F1-kisan aikana nähtiin uskomaton nousu

Tulosruutu: Britannian GP:ssä raju joukkokolari

Ferrarin Carlos Sainz onnistui kuin onnistui nappaamaan voiton sunnuntain Britannian GP:ssä, kaiken dramatiikan keskell'. Sainzin voitto ratkesi kisan lopun turva-autoikkunan jälkeen. Sainzin takana Red Bullin Sergio Perez teki uskomattoman nousun.

Britannian GP:ssä riitti valtavasti käänteitä alun joukkokolarin ja useiden osumien myötä. Muun muassa MM-sarjan ykkönen Max Verstappen tipahti kärkitaistosta, kun hänen autonsa hajosi kanttareiden ylityksen yhteydessä.

Lopussa radalle tullut turva-auto sekoitti vielä uudelleen pakkaa. Kärjessä ollut Charles Leclerc ei hakenut enää uusia renkaita alleen, kun taas muut takana valitsivat toisen taktiikan. Viimeisillä kierroksella käytiin hurjaa kilvanajoa, jossa vahvimmaksi lenkiksi nousi Ferrarin Sainz.

– Ei ollut helppoa. Minulla oli vaikeuksia auton tasapainon kanssa erityisesti ensimmäisellä stintillä. Max antoi kovaa painetta. Säilytin kuitenkin uskoni siihen, että hyviä asioita voi tapahtua. Sitten turva-auto tuli radalle, mikä tarjosi uuden sauman, Sainz kävi läpi.

Kun turva-auto poistui radalta, Sainz ohitti tallikaverinsa Leclercin.

– Turva-auton takana oli jännät paikat. Tiesin, mitä oli tarjolla, Sainz myhäili.

Sainzin takana Red Bullin Sergio Perez teki uskomattoman nousun. Perez kun tipahti kisan alussa joukon hännille.

– Olin sämpylässä. Minulla ei ollut paikkaa, minne mennä ja etusiipi hajosi. Se piti vaihtaa. Sitten piti nousta viimeiseltä sijalta ylöspäin, Perez mietti.

Perez oli turva-auton takana neljäntenä. Meksikolainen onnistui kuitenkin poimimaan sekä Mercedeksen Lewis Hamiltonin että Ferrarin Leclercin, ollen toinen.

– Ensin oma taistelu Charlesia vastaan ja sitten Lewis tuli mukaan. Eeppistä, Perez hehkutti.

Mercedeksen Lewis Hamilton haki jopa jättipaukkua, kun hän johti kisaa Ferrari-kuskien Leclercin ja Sainzin varikkopysähdysten yhteydessä.

Hamilton joutui taipumaan Sainzille ja Perezille, yltäen kuitenkin palkintokorokkeelle. Hamilton oli lopputuloksissa kolmas.

– Lopussa oli kovaa taistelua ”Checon” (Perez) kanssa. He olivat vain liian nopeita suorilla. Olen kuitenkin hyvin kiitollinen siitä, millaista työtä tiimi on tehnyt päivitysten kanssa. Olemme päässeet lähemmäksi, Hamilton pohti.

Lue myös:

    Uusimmat