Karmiva arkistovideo näyttää, kuinka Tshernobylin pelastustöissä ollut helikopteri putosi

Karmiva arkistovideo näyttää, kuinka Tshernobylin pelastustöissä ollut helikopteri  todellisuudessa putosi – syy eri kuin suosikkisarjassa 1:28
Katso karmiva arkistovideo helikopterin putoamisesta yläpuolelta.

Kun Tshernobylin ydinturma sattui 26. huhtikuuta 1986, sen vakavuutta ei ymmärtäneet edes paikalla olleet ydinvoimalan työntekijät ja raivaustöihin osallistuneet.  

Tshernobylin raivaustyöt jatkuivat pitkään. Työhön osallistui vuosina 1986–1987 noin 240 000 työntekijää ja pääasiassa ilman suojavarustusta.  

Alueelle kuljetettiin monia tarvikkeita helikoptereilla, joiden lentäjät saivat myös valtavia säteilyannoksia. 

Noin 600 sammutus- ja raivaustöihin osallistunutta lentäjää kuoli muutamassa vuodessa. 

Eräs avustustöissä ollut helikopteri törmäsi nostokurkeen ja putosi lokakuussa 1986. Katso dramaattinen video jutun alusta.  

Päivitetty kello 12.19: Artikkelista ja otsikosta poistettu maininta: Toisin kuin HBO:n suositussa Chernobyl-draamasarjassa (2019) kuvattiin helikopteri ei tippunut suoraan onnettomuuden jälkeen säteilyn takia.

Tämä maininta on ollut virheellinen.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa 25. huhtikuuta lähtien sekä mtv3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat