Mainos

Karmea virhe: Naiselta poistettiin turhaan rinnat ja kohtu väärän diagnoosin vuoksi

Amerikkalaisnainen on nostanut 1,8 miljoonan dollarin kanteen väärän diagnoosin vuoksi.

Viiden lapsen äiti Elisha Cooke-Moore, 36, poistatti molemmat rintansa ja kohtunsa sen jälkeen, kun hänen kerrottiin kantavan syöpää aiheuttavia geenejä. Cooke-Moore sai kuitenkin myöhemmin tietää, että diagnoosi oli väärä.

Tieto tuli liian myöhään.

Turhat leikkaukset menivät pieleen

Vuonna 2016 sairaanhoitaja kertoi Cooke-Moorelle, että tällä oli sekä MLH1-geenimutaatio että Lynchin oireyhtymä. Gynekologin mukaan nämä tarkoittivat 50 prosentin mahdollisuutta sairastua rintasyöpään ja jopa 80 prosentin mahdollisuutta sairastua kohtusyöpään.

Niinpä elokuussa 2016 Cooke-Moore poistatti rintansa, ja saman vuoden lokakuussa suoritettiin kohdunpoisto. 

Leikkausten jälkeen Cooke-Moore luki hänestä tehtyjä lausuntoja, ja tajusi, että oli tapahtunut karmea virhe. Hän soitti vielä laboratorioon varmistaakseen lukeneensa oikein, ja sieltä varmistettiin, että hän oli oikeassa. Hän ei todellisuudessa kantanut syöpää aiheuttavia geenejä, eikä näin ollen olisi tarvinnut leikkauksiakaan.

– Suoraan sanoen olemme hämmentyneitä siitä, miksi he tekisivät tällaisen virheen, Cooke-Mooren asianajaja Christopher Cauble toteaa.

Cooke-Moore hakee nyt 1,8 miljoonan dollarin korvauksia tehdystä virheestä.

Kanteen mukaan kirurgi kaiken lisäksi mokasi rintojenpoiston ja implantien laiton. Cooke-Mooren mukaan hän on joutunut käymään yli kymmenessä korjaavassa leikkauksessa tähän asti. Hän kertoo olevansa jatkuvissa kivuissa, ja rintojen olevan tällä hetkellä täysin epämuodostuneet.

– Se on kamalaa, en löydä edes sanoja, hän toteaa.

***

21:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.