Karmea välikohtaus länsimetrossa: Mies pahoinpiteli kolme itselleen tuntematonta matkustajaa ja järjestyksenvalvojan

Espoon länsimetrossa riehunut mies tuomittiin käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies pahoinpiteli kolme itselleen tuntematonta matkustajaa sekä häntä kiinni ottaneen järjestyksenvalvojan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen miehen useista pahoinpitelyistä ja eräistä muista rikoksista 5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Pahoinpitelytapaukset sattuivat kaikki saman päivän aikana Espoossa loppukeväästä 2020.

Tapahtumaketju sai alkunsa Niittykummun metroasemalla, missä mies oli yllättäen lyönyt takaapäin hissiä odottamassa ollutta miestä päähän nyrkillä. Mies ei tuntenut uhria millään tavalla.

Tämän jälkeen mies oli noussut metroon, missä hän oli istunut niin ikään entuudestaan itselleen tuntemattoman miehen viereen ja lyönyt tätä nyrkillä leukaan. Välittömästi tämän jälkeen mies oli lyönyt myös vieressä istunutta naista poskipäähän.

Tapiolan metroaseman kohdalla mies oli noussut vaunusta ja juossut kohti paikalla ollutta järjestyksenvalvojaa, joka oli yrittänyt ottaa hätä kiinni.

Kamppailun yhteydessä mies löi järjestyksenvalvojaa kyynärvarrella päähän ja vielä kiinnioton jälkeen toistamiseen kaulan alueelle.

Tunnusti kaiken

Mies tunnusti teot oikeudelle. Tuomiosta niille ei kuitenkaan löydy mitään järjellistä syytä. Mies ei myöskään itse saapunut paikalle oikeuden istuntoon.

Tunnustusten ja asianomistajien kertoman perusteella mies tuomittiin 5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomiossa otettiin huomioon neljän pahoinpitelyn lisäksi miehen syyksi luetut näpistys, laiton uhkaus sekä haitanteko virkamiehelle, jotka olivat tapahtuneet aiemmin ennen metrovälikohtausta.

Näpistys, uhkaus ja haitanteko liittyivät espoolaisessa ruokakaupassa sattuneeseen tilanteeseen, jossa mies oli anastanut elintarvikkeita ja alkoholia. Samassa yhteydessä mies oli uhkaillut kaupan työntekijää ja pian juossut poliisipartiota pakoon ja harannut vastaan jäädessään kiinni.

Vankeuden lisäksi mies joutuu suorittamaan asianomaisille erilaisia korvauksia muun muassa pahoinpitelyjen aiheuttamasta kivusta ja särystä sekä muusta harmista.

Yllättäen tapahtunut hyökkäys oli uhrien kertoman perusteella aiheuttanut fyysisten vammojen lisäksi suurta pelkoa ja järkytystä. 

Korvausten määrä nousee yhteensä tuhansiin euroihin, jos mukaan lasketaan tuomitun maksettavaksi määrätyt oikeudenkäyntikulut ja kaiken päälle lätkäisty 500 euron uhkasakko siitä, ettei hän ilmestynyt oikeudenkäyntiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat