Jos metroasemalla räjähtää, pelastuslaitokselle jokainen sekunti on tärkeä – tällaiset ovat salaiset ovet, joita ei ole avattu kertaakaan

Mitä tapahtuu, jos metroon tehdään terrori-isku? Nämä Länsimetron salaiset ovet avataan ensimmäistä kertaa 4:57
Katso jännittävä video: Mitä tapahtuu, jos metroon tehdään terrori-isku? Nämä Länsimetron salaiset ovet avataan ensimmäistä kertaa.

Jos Länsimetrossa tapahtuu onnettomuus, alkaa Espoon Matinkylässä sijaitsevalla Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella välittömästi kuhina.

Pelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Juhan-Petteri Laakso kertoo, että hälytysajoneuvo pyrkii lähtemään asemalta kohteeseen minuutin sisällä.

– Ja likimain siihen päästäänkin. Tässä taajaan tiivisti asutulla alueella on viisi minuuttia aikaa tavoittaa kohde, Laakso kertoo.

Metrossa tapahtuvat suuronnettomuudet ovat Suomessa harvinaisia.

Siitä kertoo muun muassa se fakta, että metrolinjan yhteyteen rakennettuja hätäuloskäyntejä ei ole aukaistu marraskuussa 2017 valmistuneen Länsimetron aikana kertaakaan.

Suunnitelma suuronnettomuuksien varalle on valmiina

Jos mittava tulipalo, sähkökatkos, vesivahinko, terrorihyökkäys tai mittavaa ilkivaltaa tapahtuu, on viranomaisilla kuitenkin suunnitelma valmiina.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää pelastusharjoituksia tasaisin väliajoin. Nykyisen Länsimetron aikana on koulutettu useita henkilöitä tuhansien henkilötyötuntien voimin varautumaan metrossa tapahtumiin onnettomuuksiin.

– Kyseessä on merkittävä taloudellinen satsaus, että ollaan varauduttu metro-onnettomuuksiin. Samanlainen koulutus on edessä myös vuoden päästä keväällä, Laakso kertoo.

Johtava palotarkastaja kertoo MTV Uutiset Livessä, mikä on suunnitelma, jos esimerkiksi Matinkylän metroasemalla tapahtuisi suuronnettomuus. Katso video yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat