Karmea rikosvyyhti USA:ssa alkoi paljastua nälkäisen 11-vuotiaan soitettua lastensuojeluun – viranomaiset järkyttyivät: "Ihmisluut törröttivät katosta"

Pariskunnan ullakolta löytyi pikkutytön luuranko Yhdysvalloissa – karmea lasten kaltoinkohteluvyyhti alkoi paljastua 11-vuotiaan lapsen soitettua lastensuojeluun 1:20
Pariskunnan ullakolta löytyi pikkutytön luuranko Yhdysvalloissa – karmea lasten kaltoinkohteluvyyhti alkoi paljastua 11-vuotiaan lapsen soitettua lastensuojeluun

Tutkiessaan toista lapsiin kohdistuvaa rikosvyyhtiä viranomaiset löysivät pienen luurangon ullakolta Phoenixissa, Yhdysvalloissa. Jäänteiden uskotaan kuuluvan tyttölapselle, joka kuoli vuonna 2017, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Tammikuun alussa viranomaiset saivat soiton 11-vuotiaalta tytöltä, joka kertoi heille olevansa nälkäinen, sillä oli ollut kotona yksin jo kaksi päivää, paikallinen ABC-televisiokanava kertoo. Tyttö kertoi sijaisäidin olevan hänen 4- ja 9-vuotiaiden pikkusisarustensa kanssa matkoilla.

Kun viranomaiset menivät paikalle, asunto oli järkyttävässä kunnossa: lattioilla oli jopa ihmisen ulostetta. Viranomaiset ottivat tytön välittömästi huostaan.

Lastensuojelu palasi talolle

Viikkoa myöhemmin lastensuojelun työntekijät palasivat pariskunnan talolle kyselemään sisaruksista ja tutkimaan mahdollista lasten heitteillejättöä. Myös kaksi pienempää lasta otettiin huostaan. Pariskunta kieltäytyi yhteistyöstä viranomaisten kanssa.

11-vuotias tyttö kertoi sijaisäidin pahoinpidelleen häntä, yleensä lyömällä solmitulla jatkojohdolla. Hänen kehostaan löytyi kuvaukseen sopivia jälkiä.

Tyttö kertoi kadonneesta isosiskosta

Sitten tyttö kertoi viranomaisille, että hänellä on vanhempikin sisko, joka katosi kaksi vuotta sitten. Sijaisäiti oli kertonut lähettäneensä isosiskon Kolumbiaan, mutta sijaisisä kertoi, että hänet olisi lähetetty Meksikoon. Viranomaistietojen mukaan isosisko olisi syntynyt vuonna 2007.

Pian lastensuojelun poistuttua talossa syttyi tulipalo. Pariskunnan mukaan takan tuli oli päässyt leviämään hallitsemattomasti.

Palolaitos yritti tuulettaa asuntoa purkamalla talon katosta kipisilevyä.

– Kun he tekivät niin, he pysähtyivät. He näkivät ihmisluiden törröttävän katosta, kun ne lepäsivät ullakon eristeiden päällä, poliisin asiakirjoissa kerrotaan.

Mies tunnusti lasten kaltoinkohtelun

Pariskunnan mies tunnusti poliisille ottaneensa autostaan bensaa ja sytyttäneen sen takan luona. Hän kertoi myös naisen pahoinpidelleen lapsia. Hän sanoi kuulustelussa, ettei kertonut siitä kenellekään, koska pelkäsi poliisin satuttavan häntä.

Hän kertoi tulleensa myös itse naisen pahoinpitelemäksi ja yrittäneensä suojella lapsia häneltä.

Mieheltä kysyttiin myös kadonneesta tytöstä. Aluksi hän vakuutti tytön lähteneen Meksikoon, mutta tunnusti myöhemmin tämän sairastuneen vuonna 2017 eli ollessaan 10-vuotias.

Miehen mukaan he odottivat useita päiviä ennen kuin ottivat yhteyttä terveydenhuoltoon. Tyttö kuoli matkalla sairaalaan. Mies kertoo heidän pelänneen, että loputkin lapset viedään heiltä pois, joten he piilottivat jäänteet ullakolle.

Pariskunnalle ei ole vielä luettu syytteitä, mutta heitä epäillään ainakin lasten pahoinpitelystä, tuhopoltosta, vaaratilanteen aiheuttamisesta sekä ruumiin hylkäämisestä tai piilottamisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat