Karl Helenius yllättyi Sauerlandin väitteistä – "Oikeudessa vaadimme miljoonakorvauksia"

Ammattinyrkkeilijä Robert Heleniuksen manageri-isä Karl Helenius suhtautuu ihmettelevästi Sauerland-sopimusriidan uusimpiin käänteisiin.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Sauerland aloittaa oikeustoimet entistä nyrkkeilijäänsä Robert Heleniusta vastaan Saksassa. Karl Heleniuksella ei ollut tiistaiaamuna tietoa mahdollisista oikeustoimista.

– En tiedä, ei minulla ole mitään aavistustakaan. Minun puolestani he saavat aloittaa minkälaiset pippalot haluavat siellä. Ei se liikuta minua tippaakaan, Karl Helenius kommentoi MTV Sportille.

Sauerlandin mukaan Heleniuksella on vuoteen 2017 voimassa oleva promootiosopimus tallin kanssa. Heleniuksen mukaan sopimuksen optiovuosia ei ole koskaan otettu käyttöön. Heleniuksen juristit ilmoittivat myös helmikuussa 2015 sopimuksen olevan purettu.

– Sopimus loppui jo 2013, koska he eivät ottaneet optiota käyttöön. He väittävät, että ovat ottaneet option käyttöön, mutta se pitää kirjallisena kirjeenä ilmoittaa Robertille. Tämä luki sopimuksessa ihan selvästi. Heillä ei ole mitään näyttöä, että he olisivat lähettäneet sellaista kirjettä. Koska sellaista kirjettä ei ole lähetetty, Karl Helenius sanoo.

Oikeudessa puhutaan miljoonakorvauksista

Karl Helenius korostaa Heleniuksen leirin olevan edelleen halukas saamaan kiistan lopullisesti sovittua. Hän on ollut neuvotteluyhteydessä Sauerlandia edustavan asianajotoimiston kanssa.

– He ovat ilmoittaneet, ettei Sauerland voi hyväksyä meidän ehdotustamme kiistan sopimiseksi.

Karl Helenius ei usko, että mahdollista oikeudenkäyntiä käytäisiin Saksassa.

– Mikäli tämä tapaus menee oikeuteen, niin oikeudenkäynnit käydään Ahvenanmaalla. Silloin kyse on paljon muustakin kuin sopimusoikeuksista. Puhutaan miljoonakorvauksista, joita me tulemme vaatimaan Sauerlandilta. Perusteena on se, että Robert oli ykköshaastaja Vladimir Klitshkolle silloin kun tämä loukkaantumissuma alkoi. Päävalmentaja ja johto olivat tietoisia loukkaantumisista, mutta eivät ottaneet niitä huomioon, vaan antoivat Robertin otella ja harjoitella loukkaantuneena. 

Karl Helenius listaa hurjan litanian vammoja, joista huolimatta Sauerland olisi halunnut laittaa Heleniuksen kehään vuonna 2013.

– Hänellä oli kyynärpää pois paikaltaan, veneluu oli pois paikaltaan, kaksi nikamaa niskassa oli pois paikaltaan, alaselästä oli nikama pois paikaltaan. Kaikki nämä ovat todistettavissa, Helenius lataa.

EM-ottelulle ei uhkaa

Robert Helenius ottelee raskaan sarjan EM-tittelistä hallitsevaa mestaria Erkan Teperiä vastaan joulukuussa Helsingissä. Heleniuksen leiristä on jatkuvasti vakuutettu, että sopimuskiista ei uhkaa EM-ottelua.

– Ei niillä ole mitään mahdollisuuksia estää sitä. Eivät he voi mennä enää Saksaan pyytämään, että oikeus estäisi ottelun jonkun sopimusriidan takia. Käräjäoikeus Ahvenanmaalla päätti, että sopimusriidat käydään erikseen, mutta Robert saa otella ja harjoittaa ammattiaan, Karl Helenius totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat