Karkuteille lähtenyt Nanuq-koira matkasi 241 kilometriä jään yli Alaskassa – palautettiin kotiin tilauslennolla

Karkuteille lähtenyt koira teki yli 200 kilometrin merijäämatkan 2:35
Koira oli turvonnutta jalkaa lukuun ottamatta melko hyvässä kunnossa. CNN

Yksivuotias australianpaimenkoira Nanuq teki uskomattoman 240 kilometrin karkureissun jäätyneen Beringinmeren poikki, kirjoittaa brittilehti Guardian.

Koiran epäillään joutuneen karkumatkallaan muun muassa hylkeen tai jääkarhun puremaksi, ennen kuin se palautettiin turvallisesti kotiinsa Alaskaan.

Anchorage Daily News -lehden mukaan Nanuq lähti karkumatkalle Savoongasta Alaskan länsirannikolta perheen toisen koiran, Starlightin, kanssa. Starlight löytyi muutamaa viikkoa myöhemmin, mutta Nanuqia ei löytynyt mistään.

Noin kuukausi koiran katoamisen jälkeen 241 kilometrin päässä Walesin kaupungissa, ihmiset alkoivat julkaista verkossa kuvia kadonneesta koirasta.

Lopulta Facebookin kautta selvisi, että Walesissa nähty koira oli kuin olikin noin kuukausi aiemmin karkuteille lähtenyt Nanuq.

Lehden haastattelema koiran omistaja sanoi, että hänellä ei ole aavistustakaan, miten koira päätyi Walesiin. Omistaja epäili koiran syöneen hylkeen jäänteitä tai lintuja karkumatkallaan.

Nanuq palasi kotiinsa urheilijoita kuljettaneella tilauslennolla. Koira oli turvonnutta jalkaa lukuun ottamatta melko hyvässä kunnossa, lehti kirjoittaa.

Karkumatkan tapahtumat tulevat todenäköisesti jäämään ikuiseksi arvoitukseksi.

Lue myös:

    Uusimmat