Mainos

Karjalainen: Veronkiertoa netissä vaikea valvoa - yrittäjät myyvät tavaraa huuto.netistä

Kaupan alalla toimivaa pienyrittäjää houkuttelee verkkokaupassa veronkierto. Paperitonkin kaupankäynti vaatii kirjanpidon, jonka perusteella verotus voidaan tarkastaa. Veronkierron mahdollisuus kuitenkin kasvaa sanomalehti Karjalaisen mukaan, kun kaupankäynnin monet vaiheet toteutuvat sähköisesti.

Esimerkiksi ensin yrittäjä voi käyttää Euroopan unionin yhteisökauppaoikeutta hyväkseen. Unionin sisällä arvonlisäverovelvolliset yritykset voivat ostaa toisesta jäsenmaasta verottomasti tavaraa liiketoimintaansa varten.

Sen jälkeen voi rekisteröityä maan suurimpaan nettihuutokauppaan, Huutonettiin yksityishenkilönä. Kun myydyn tavaran tuotto ohjataan yrittäjän omalle pankkitilille, eivät tulot näy myöskään yrityksen kirjanpidossa.

- Kaikkia säädöksiä voi rikkoa, mutta verkossa kirjanpitorikokset ovat helpompia toteuttaa, painottaa Verohallinnon verotarkastusyksikön ylitarkastaja Raimo Kinnunen.

EU:lla on järjestelmä, jossa yhteisökauppaa voidaan seurata. Valitettavasti järjestelmä ei ole vielä automaattinen, vaan sitä käytetään epäilyiden tarkastamiseen.

Verohallinnon organisaatio muuttui syyskuun alussa. Verohallitus lakkautettiin ja sen entiset tehtävät jakautuivat usealle taholle.

Uudessa riskienhallintayksikössäkään ei ole ketään, joka valvoisi sähköistä kauppaa päätoimisesti, kertoo sanomalehti Karjalainen.

Muissa Pohjoismaissa ovat jo pitkään olleet verohallinnon omat asiantuntijakeskittymät, jotka voivat keskittyä pelkästään verkkokaupan valvontaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.