Mainos

Karjalainen: Nettiosoite voi jatkossa olla rivo tai kehottaa rikokseen

Ensi syyskuussa voimaan astuva laki poistaa suurimman osan nykyisin voimassa olevista verkkotunnusten sisältöä rajoittavista määräyksistä.

Sanomalehti Karjalaisen mukaan nettisivujen osoitteet saavat olla jatkossa jopa loukkaavia tai rikokseen kehottavia. Uusi laki kieltää ainoastaan sellaiset verkkosivustojen nimet, jotka viittaavat suojattuun nimeen tai tuotemerkkiin ja jotka on tehty ilmeisessä hyötymistarkoituksessa.

Karjalaisen mukaan  tänä vuonna on tähän mennessä myönnetty jo yli 44 000 fi-päätteistä verkkotunnusta. Viime vuonna samalla ajanjaksolla tunnuksia myönnettiin noin 9 000 vähemmän.

Viestintäviraston Tuotteet ja palvelut -osaston päällikkö, verkkotunnusten hallinnointiin erikoistunut Juhani Juselius sanoo lehdessä, että verkkotunnusten kysyntä kasvaa Suomessa tasaisesti. Monissa muissa maissa se on jo hiipunut.

Juseliuksen mukaan kysyntää kasvattaa muun muassa se, että verkkosivuja perustetaan yhä useammin esimerkiksi erilaisille mainos- tai hyväntekeväisyyskampanjoille, tempauksille tai tapahtumille perustetaan omia kotisivuja, joiden käyttöikä voi lyhimmillään olla vain viikkoja.

Aiemmin fi-tunnuksen on saanut vain suomalainen yritys tai henkilö. Karjalaisen mukaan ensi syyskussa tämäkin rajoitus poistuu ja kuka tahansa voi saada käyttöönsä fi-verkkopäätteen.

Tämä on aiheuttanut päänvaivaa EU-tasolla. Viranomaiset pelkäävät, että kuluttajia johdetaan harhaan, kun fi-sivustolta tilattu tuote tuleekin esimerkiksi Kiinasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.