Karita Tykältä riipaiseva viesti edesmenneelle äidilleen: "Tänään olisit täyttänyt 71 vuotta"

Karita Tykän matka kauneuskilpailuista nykyhetkeen 11:01
Katso myös: Hengityskoneeseen joutuminen herätti Karita Tykän ulkonäköpaineistaan: "Minussa oli aina joku vika, joku virhe"

Karita Tykän pari vuotta sitten menehtynyt äiti olisi täyttänyt tänään 71 vuotta.

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä kertoo Instagram-tilillään, että hänen äitinsä olisi täyttänyt perjantaina 6. lokakuuta 71 vuotta. Tykän äiti menehtyi 69-vuotiaana alkuvuonna 2021.

Tykkä jakoi Instagram-tililleen videon, jonka yhteydessä hän muistelee edesmennyttä äitiään kauniin sanoin. Videolla Tykkä pulahtaa uimaan.

– Tänään olisit täyttänyt 71 vuotta… Syntymäpäivänäsi ikävöin sinua, mutta iloitsen kaikesta mitä on ollut ja on – yhteydestämme, joka on läsnä jokaisessa hetkessä. Joskus tunnen läsnäolosi vahvasti, toisinaan on vaikea tavoittaa… ehkä sinulla on kiireitä siellä, hän kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tänään hymyilet auringon kanssa kilpaa, lähetät lämpöäsi ja rakkauttasi – tunnen sen, kiitos, Tykkä jatkaa.

Tykän äiti sairasti parantumatonta ALS-tautia, joka on Duodecim Terveyskirjaston mukaan selkäytimessä kulkevien liikehermojen sairaus, jossa lihaksia käskyttävät liikehermot tuhoutuvat vähitellen. Tällöin tahdonalainen lihaksisto surkastuu ja heikkenee. Tykkä on kertonut, että hänen äidillään tauti alkoi bulbaarisesti, jolloin lihaksiston heikkous ilmenee kielen ja nielun alueella.

Tykkä on ollut viime aikoina otsikoissa, kun hänen kanssaan 15 vuotta naimisissa ollut Petri Tykkä vihjasi 31. elokuuta Facebookiin jakamassaan julkaisussa, että pariskunnan avioliitto olisi ohi. Perjantaina 22. syyskuuta, Karitan syntymäpäivänä, Petri jakoi Facebook-tililleen päivityksen, jossa hän kertoi parin eron olevan nyt virallinen.

Lue myös:

    Uusimmat