Karita Tykkä viettää 47-vuotissyntymäpäiväänsä mietteliäissä tunnelmissa: "On tullut aika pysähtyä"

Karita Tykän matka kauneuskilpailuista nykyhetkeen 11:01
Karita Tykkä kertoo nuoruudestaan mallimaailmassa ja joutumisestaan hengityskoneeseen 18 vuotta sitten.

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä täytti 47 vuotta. 

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä täytti 47 vuotta 22. syyskuuta. Tykkä on ollut viime viikkoina otsikoissa aviomiehensä Petri Tykän somejulkaisujen pohjalta, joissa Petri aikoi ottaa Karitasta avioeron pettämisen takia

Karita päivitti Instagramiin syntymäpäivänään 22. syyskuuta videon, jossa hän istuskelee veden äärellä, ja avasi ajatuksiaan menneestä elämästään.

– Puoli vuosisataa lähenee, mikä tuntuu aika uskomattomalta. Ikäkriisiä ei ole, mutta ymmärrys elämäni rajallisuudesta on noussut tietoisuuteen viime vuosina vahvasti. Viime vuosina olen miettinyt paljon elämää, sen tarkoitusta, merkityksellisyyttä ja sisältöä, tutustunut syvemmin itseeni ja siihen, kuka todella olen. On tullut aika pysähtyä, on tuumaustauon paikka ja aika miettiä elämää, Karita kirjoitti. 

Karitan äiti kuoli reilut 2,5 vuotta sitten ALS-tautiin. Tuolloin hänen kasvoillensa suorastaan räjähti elämän arvokkuus ja merkityksellisyys. 

– Se sai minut todella pysähtymään. Suru yleensä tekee niin. Ymmärsin, miten paljon olen elämästäni jo elänyt, ja miten rajallista elämä tässä kehossa onkaan. Huomisesta kun ei koskaan tiedä, Karita kirjoitti mietteliäästi. 

Hän ei kuitenkaan elämän suruista huolimatta halua elää pelossa tai kuvitelmissa, mitä kaikkea voi tapahtua. Jokainen hetki on hänen mielestään arvokas, sillä matka ei jatku loputtomiin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Rakastan elämää ja haluan elää enemmän kuin koskaan aiemmin! Jos saisin jotain pyytää lahjaksi olisi se aika, hyvää laadukasta aikaa kokea elämää kaikilla aisteilla ja elää. Olen saanut elämältä paljon, mitään en enää pidä itsestäänselvyytenä ja kaikesta olen kiitollinen. Perheestä, ystävistä, rakkaimmista, terveydestä, työstä, jota rakastan, yhteydestä, kokemuksista, tunteista, elämästä. 

– Tästä sanoituksesta taisi tulla sävyltään hiukan surumielinen, se ei kuitenkaan ollut tarkoitukseni. Pohjimmiltaan tämä kirjoitus kumpaan suuresta kiitollisuudesta ja loputtomasta rakkaudesta elämää kohtaan, Karita päätti kirjoituksensa. 

Tykät viettivät 9. elokuuta 15-vuotishääpäiväänsä. Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi, vuonna 2010 syntynyt Luca-poika.

Karita on Miss Suomi vuodelta 1997.

Lue myös:

    Uusimmat