Mainos

Karita Mattilan Helsinki-boikotti päättyy

Karita Mattilan odotettu vierailu Suomen Kansallisoopperassa toteutuu elokuussa 2012, kun hän laulaa Emilia Martyn roolin Leos Janácekin oopperassa Tapaus Makropulos. Oopperan ohjaa Olivier Tambosi ja johtaa Kansallisoopperan ylikapellimestari Mikko Franck, lavastuksen suunnittelee Frank Schlössmann. Ooppera toteutetaan yhteistyössä San Franciscon oopperan kanssa ja esitykset San Franciscossa ovat ensi marraskuussa.

Mattila suuttui suomalaiskriitikoihin

Karita Mattila on viimeksi vieraillut Suomen Kansallisoopperan Toscan nimiosassa vuonna 2006. Silloin tähtisopraano suuttui roolityötään arvioineiden Helsingin Sanomien ja Turun Sanomien kriitikoiden arvioista ja lopetti esiintymiset Helsingissä tykkänään. Karita Mattila tulkitsi kritiikit "henkilökohtaiseksi paskanheitoksi" ja on esiintynyt Suomessa sen jälkeen vain harvoin, lähinnä Tampereella .

Oopperan taiteellisen johtajan Mikko Franckin mukaan Tapaus Makropulos -ooppera laajentaa ja monipuolistaa Kansallisoopperan nykyohjelmistoa entisestään, ja hän on erittäin tyytyväinen päästessään jälleen tekemään yhteistyötä Karita Mattilan kanssa.

Tapaus Makropulos on Suomen Kansallisoopperan ensimmäinen yhteistuotanto yhdysvaltalaisen oopperatalon kanssa. Teos on viimeksi esitetty Suomen Kansallisoopperassa vuonna 1988. Se on Kansallisoopperan ensimmäinen yhteistuotanto yhdysvaltalaisen oopperatalon kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.