Karille ajanut Princess Anastasia tutkitaan perusteellisesti – vielä ei tiedetä, koska laiva voi matkata Suomeen

Tältä näyttää Tukholman edustalla matalikolle ajaneella Princess Anastasialla 1:37
Tältä näyttää Tukholman edustalla matalikolle ajaneella Princess Anastasialla.

Princess Anastasia -matkustajalaiva tutkitaan perusteellisesti Tukholmassa ennen kuin se pääsee jälleen jatkamaan matkaansa.

Ruotsin meripelastuskeskuksesta kerrotaan, että Tukholman satamaan hinatun aluksen tarkastus aloitetaan aamulla, eikä sen liikkeellelähdöstä ole toistaiseksi tietoa.

Tukholmasta Helsinkiin matkalla ollut laiva ajoi keskiviikkoiltana karille Tukholman liepeillä, kun laivan moottorit sammuivat ilmeisesti sähkökatkon seurauksena. Laivan virransaantihäiriön syytä selvitetään.

Aluksella oli illalla 1 065 matkustajaa, joista kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen. Uutistoimisto TT:n mukaan matkustajat ovat voineet lähteä alukselta maihin odottamaan lähtöä.

Hälytys tuli ruotsalaismedioiden mukaan hieman kello kuuden jälkeen illalla. Hälytyksen meripelastukselle teki silminnäkijä, joka oli huomannut laivan poikenneen tavanomaiselta reitiltään.

Aluksen omistaa Moby SPL, joka perustettiin vuonna 2016, kun St. Peterline ja italialainen Moby Lines yhdistyivät. Helsingistä Princess Anastasian oli määrä jatkaa matkaa Pietariin.

Lue myös:

    Uusimmat