Mainos

Kari voitti hulppean mönkijän vain 29 gramman ahvenella – kilohintaa pilkkikisan voittosaaliille tuli huimat 241 000 euroa

0:49

Kalakasoilla ei juhlittu Puolangan Paljakassa viikonvaihteessa käydyissä pilkkikisoissa. Pääpalkinto, 7000 euron arvoinen mönkijä, lähti Kari Heikuralle vaivaisella 29 gramman ahvenella.

Sadat pilkkijät istuivat viikonlopun aikana kylki kyljessä pienessä neljänneshehtaarin karsinassa Paljakan Rakennusjärven jäällä.

Jokaisella oli oma pieni reikä ja mahdollisuus voittaa Paljakan pilkkikisan pääpalkinto, tuliterä nelivetomönkijä. Rakennusjärvi ei ole kovin kalaisa ja kaikki tiesivät, että mönkijän voi saada pienelläkin saalilla.

Voittokalalla painoa vaivaiset 29 grammaa

Mutta kuinka pienellä, se oli monelle yllätys: Lopulta voittoon riitti yksi ahven, jolla oli kokoa 29 grammaa. Sen sai Kari Heiku 7000 euron arvoinen mönkijä meni Heikuralle.

Voittokalalle tuli näin kilohintaa huikeat 241 000 euroa.

– Harmittaa tietysti sen toisen (Karppasen) puolesta, että sattuikin osumaan näin lähekkäin nämä saaliit tänä vuonna. Mutta elämä on kovaa joskus, kiteytti palkintojenjaon tunnelmana Puolanka-Paljakka matkailuyhdistyksen sihteeri Juha Haanela.

Yksi kala lähti lajitunnistukseen

Neljännen sijan nappasi puolen gramman kalan nostanut Jennina Holappa. Hänen saaliinsa oli niin pieni, että sintti piti toimittaa ammattilaisille lajitunnistusta varten.

Noin 700 pilkkijän joukko onnistui nostamaan jäälle lauantaina yhteensä vain neljä kalaa.

Juttua ja otsikkoa korjattu kello 19.19: Mönkijän hinnaksi todettiin tarkistuksen jälkeen noin 7.000 euroa eikä 10 000, kuten järjestäjät aluksi kertoivat. Tämä pudottaa 29-grammaisen voittokalan kilohintaa merkittävästi 241 000 euroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.