Kari Tapion poika muistelee koskettavasti äitiään – kuva viimeiseltä päivältä

Vuonna 2010 kuolleen iskelmälegenda Kari Tapion leski Pia Viheriävaara menehtyi yllättäen sunnuntai-iltana. Joona-poika kertoo äidin viimeisen päivän sujuneen iloisissa merkeissä.

Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poika Joona Jalkanen ei vielä keskiviikkona voi tietää varmuudella äitinsä kuolinsyytä, sillä kuolinsyyn tutkinta on kesken. Joona kuitenkin kertoo, että äidillä oli viime vuosina ollut aivoinfarkti. Sunnuntainen kuolema tuli läheisille suurena sokkina ja sairauskohtausta epäillään syyksi.

MTV.fin haastattelussa Joona muisteli koskettavasti viimeisiä hetkiään äitinsä kanssa. Joona oli hyvin läheinen äitinsä kanssa ja he olivatkin yhteyksissä monta kertaa päivässä. Pia Viheriävaara olisi täyttänyt tällä viikolla 68 vuotta, mutta hän kuoli äkillisesti sunnuntaina 67 vuoden iässä.

Sunnuntaita vietettiin perhejuhlan merkeissä, tutun syntymäpäiväjuhlilla. Joona kertoo äitinsä olleen sunnuntaina iloisen ja onnellisen oloinen. Viimeisenä elinpäivänään Kari Tapion leski sai myös nauttia miehensä musiikista Jani-pojan esittämänä.

– Äiti oli viimeisenä päivänä iloinen. Jani-veli esiintyi orkesterinsa kanssa syntymäpäiväjuhlilla. Viimeisenä kappaleena he esittivät isän Myrskyn jälkeen -kappaleen. Muistan, miten äiti kääntyi katsomaan Jania ja minu. Sitten näytin hänelle peukkuja. Kyllä taisi Janillakin olla pala kurkussa esittää sitä kappaletta.

MTV.fi julkaisee kuvan juhlista Jalkasten perheen luvalla.

Myös Jalkasten hyvä perhetuttu, musiikkituottaja Ilkka ”Ile” Vainio oli mukana sunnuntain juhlahumussa.

– Olin esiintymässä sunnuntaisilla juhlilla ja Pia oli siellä kauniina ja terveenä, Vainio viestittää MTV.fille Varsovasta.

Iloisten juhlien jälkeen Joona kertoo vieneenä äidin kyydillään kotiin. Paluumatka oli sujunut perheelle tutun hurtin huumorin siivittämänä.

– Puhuimme paljon ja nauroimme. Sellaista samanlaista naljailua oli ilmoilla, mitä nyt aina meillä.

– Tuolloin taisimme muistella sitä, kun hankimme aikoinaan faksin. Ohjelmatoimistosta ihmeteltiin, että miksi faksit eivät tule perille. Faija meinasi impulsiivisena ihmisenä soittaa jo valmistajalle, kun huomasimme, että mikäs paperipötkö tuossa pötköttää. Se oli unohtanut laittaa kiinni. Sellaista luonnonlapsien naljailua ja huumoria meillä on usein perheen kesken

Joona on tukenut äitiään isän kuoleman jälkeisessä surussa. Nyt miehen on kuitenkin selvittävä uudesta, suuresta surusta. Siinä auttaa ystävien ja tuttujen tuki.

– Äiti oli paras kaverini ja olimme monta kertaa päivässä yhteydessä. Lähdin kotoa 16-vuotiaana ja jo silloin äiti opetti minua aina kertomaan, mitä oikein puuhaan, missä menen. Mutsi oli minun juttuni. Ilman äitiä ei olisi isää, eikä meitäkään. Äiti aina kannusti isää ja meitä. Nyt suuri voima on taivaassa, mutta saan voimaa yläkerrasta.

Seuraavaksi Joona aikoo keskittyä surusta huolimatta äidin hautajaisten järjestämiseen.

– Hautajaisjärjestelyt ovat vielä tuoreessa muistissa isän hautajaisista.  Pidämme hautajaiset varmasti omaisten ja ystävien kesken, ainakin äidin lempimusiikkia tullaan kuulemaan hautajaisissa, Kari Tapiota ja muuta, parhaillaan biisilistaa työstävä Joona kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat