Kari Ketonen hyödyntää psykoterapeutin ammattiaan näyttelijänä ja ohjaajana – Iina Kuustonen paljastaa kollegastaan yllättävän asian

6:13
Häät ennen hautajaisia -elokuva on Kari Ketosen ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus - katso haastattelu

Kari Ketonen ja Iina Kuustonen vierailivat Uutisaamu-lähetyksessä kertomassa uutuuselokuvasta Häät ennen hautajaisia.

Häät ennen hautajaisia -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 23. syyskuuta. Elokuva on Kari Ketosen esikoisohjaus ja päärooleissa nähdään näyttelijät Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi.

Uutisaamussa vieraillut Ketonen kertoi, ettei häntä tarvinnut kauaa houkutella elokuvan ohjaajaksi.

– Se oli yksi puhelinsoitto, haluaisitko ohjata tämän elokuvan. Sanoin, no okei, kai sitten, Ketonen paljastaa.

Kuustonen näyttelee elokuvassa hääsuunnittelijana työskentelevää Joannaa. Ylläovella videolla Kuustonen kertoo hahmostaan ja myös elokuvasta nähdään pieni kohtaus.

Ketonen on myös ammatiltaan psykoterapeutti. Hän kertoi Uutisaamun lähetyksessä, että ammatista on hyötyä myös näyttelijänä ja ohjaajana.

– Yksi on tietenkin teoreettinen ymmärrys siitä, miten ihmisten sisäinen maailma toimii ja mitä kaikkea muotoja se voi saada ja mitä ristiriitoja ihmiset voivat itsessään kokea ja miten ne esiintyy. Sitten on myös henkilöiden välinen, miten erilaiset tyypit pelaavat yhteen. Se on yksi taso, henkilön ymmärtäminen.

– Toinen on, kuinka olla läsnä -tyyppinen ajatus. Ajattelen, että näyttelemisessä on paljon kysymys ja jollain tavalla psykoterapiassakin on ainakin osittain kysymys siitä, että pyritään tulemaan siihen hetkeen ja kohtaamaan se todellisuus, joka on nyt totta. Se on se kaiken alkupiste aina, mihin pitäisi päästä, josta voidaan lähteä eteenpäin. Ohjaamisessa ajattelen, että se on tärkeää, että näyttelijät pystyy seuraamaan sitä, mitä niissä itsessään tapahtuu, kun ne näyttelee.

Kuustonen kertoo, että hänellä oli hyviä keskusteluita Ketosen kanssa kuvauksien aikana.

– Haluaisin, että sinä kulkisit aina jossain kassissa mukana. Kari tietää ihan valtavasti kaikista asioista, ihan mistä tahansa. Hän on vähän kuin Wikipedian kanssa olisi, Kuustonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja