Kari Ketonen kertoo, kuinka on yhdistänyt psykoterapeutin koulutuksen luovaan työhön: "Siitä on tietysti hyötyä"

Näyttelijä Kari Ketonen paljastaa, missä hän on parhaimmillaan ja kuinka hän itse hoitaa omaa mielenterveyttään

Kari Ketosella on useita meriittejä.

Kari Ketonen nähdään jälleen elokuvateatterien valkokankailla Napapiirin sankarit 4 -elokuvassa, joka sai ensi-iltansa perjantaina 23. joulukuuta. Viime aikoina Ketonen on myös kunnostautunut ohjaajana, ja hänen ensimmäinen pitkä ohjaustyönsä Häät ennen hautajaisia -elokuva sai ensi-iltansa syksyllä 2022.

Ketonen kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa, ettei itse koe olevansa ohjaajana kovinkaan määräilevä, vaan hän antaa näyttelijöille tilaa tehdä oman työnsä. 

– Yritän saada ihmiset mahdollisuuksien mukaan rentoutumaan siinä ja varsinkin tässä elokuvassa, kun halusin, että tämä näyttelemisen tyyli on tietyllä tavalla sellaista realistista tai ehkä vähäeleistä, niin siinä on olennaista, että saadaan ihmiset sillä tavalla suht rentoon ja huolettomaan tilaan, jotta he voivat ikään kuin tehdä vahinkoja siinä kameran edessä, Ketonen pohti. 

Ansioluettelostaan Ketoselta löytyy useita luovan alan titteleitä, mutta hän on koulutukseltaan myös psykoterapeutti. Ketonen on kertonut hakeutuneensa parikymmentä vuotta sitten ahdistuksen ja masennuksen takia psykoterapiaan, ja päätyi itsekin myöhemmin kouluttautumaan psykoterapeutiksi. Ihmismielen ymmärryksestä on ollut laajalti hyötyä myös ohjaajana ja näyttelijänä. 

– Jos on jonkin näköinen johonkin tieteelliseen ymmärrykseen perustuva malli siitä, miten ihminen toimii, niin siitä on tietysti hyötyä, kun rakennetaan kuvitteellisia henkilöitä, jotta niistä saadaan mahdollisimman todentuntuisia. Sikäli, kun niistä halutaan sellaisia saada. 

Katso haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat