Mainos

Karhu hyökkäsi tutkijan kimppuun – otson raatelema nainen ajoi omin avuin vuoristosta kallo murtuneena

1:28

28-vuotias karhututkija joutui vuoristossa harmaakarhun hyökkäyksen kohteeksi. Naisen kallo murtui rytäkässä, mutta hän pääsi kuin ihmeen kaupalla omin avuin hakemaan apua. Yhdysvaltojen Montanan osavaltiossa sattuneesta tapauksesta kertoo BBC.

Läheltä piti! Yllä olevalla videolla kerrotaan aiemmin tässä kuussa Yhdysvaltojen Coloradossa tapahtuneesta karhuhyökkäyksestä.

Karhuja tutkiva Amber Kornak oli työtehtävällä syrjäisessä Cabinet Mountainsin vuoristossa. Tutkija oli keräämässä luonnosta karhun karvoja viedäkseen niitä laboratorionäytteiksi.

Samaan aikaan tutkijan takaa lähestynyt harmaakarhu yllätti hänet ja kävi naisen kimppuun.

BBC:n mukaan Kornak oli yltänyt mukanaan olleeseen karhukarkoitetta sisältävään kanisteriin. Ennen kuin hän oli saanut suihkeen suunnatuksi kontiota kohti, oli hän vahingossa suihkuttanut sitä itsensä päälle. Pippurisumutetta muistuttava aine hätisti lopulta karhun paikalta.

Murtunut kallo ja vakavia haavoja

Mesikämmenen raatelema nainen sai vakavia haavoja päähänsä, kaulaansa ja selkäänsä. Lisäksi naisen kallo murtui. Vammoistaan huolimatta nainen käveli noin kolmen kilometrin matkan autollensa.

Hän ajoi pois paikalta omin avuin hakemaan apua. Nainen lennätettiin hoitoon sairaalaan, jossa hän pääsi välittömästi leikkaukseen.

Naisen ystävä kertoo Kormakin olevan intohimoinen luonnon ystävä ja tämän haaveilleen karhujen parissa työskentelystä. Kornak oli ottanut työn vastaan vain noin viikko ennen pelottavaa välikohtausta.

Sairaalassa toipuvan Kornakin tila on tällä hetkellä vakaa, BBC kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.