Käräjäoikeus miettii itsensä lopettaneen United Brotherhoodin väliaikaista toimintakieltoa kaksi viikkoa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus päätti pohtia vielä kaksi reilut viikkoa asetetaanko United Brotherhood väliaikaiseen toimintakieltoon. Järjestö kertoi loppiaisena lopettaneensa toimintansa.

Viranomaisten lakkautusvaatimusta puitiin keskiviikkona Porvoossa. Kyse oli valmisteluistunnosta. Varsinainen käsittely on tarkoitus aloittaa myöhemmin.

Syyttäjälaitoksen ja poliisihallituksen mukaan United Brotherhood on lain ja hyvien tapainen rekisteröimätön yhdistys ja siksi lakkautettava. UB vastusti lakkauttamista edes väliaikaisesti.

Salissa viranomaiset eivät olleet vakuuttuneita UB:n ilmoittamasta lopettamisesta. Käräjäoikeus päättikin, että UB joutuu todistamaan itse lopettamisensa.

Lakkautusvaatimuksen ohella syyttäjälaitos ja poliisihallitus vaativat UB:lle väliaikaista toimintakieltoa, jota oikeus jäi pohtimaan. Päätös tulee 24. tammikuuta.

Varsinaisen lakkautusjutun valmistelua jatketaan huhtikuussa.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja