KappAhl, Nike, Starbucks – näin tunnetut tuotemerkit ovat saaneet nimensä

Nike, KappAhl, Adidas – mistä tunnettujen brändien nimet kumpuavat? Listasimme nimet, joiden taustatarinaa moni ei ole kuullut.

Adidas

Nimessä yhdistyvät brändin perustaja Adolf Dasslerin lempinimi Adi ja hänen sukunimensä kolme viimeistä kirjainta.

Nike

Kreikkalainen voiton jumalatar oli nimeltään Nike.

Asos

Nettikauppa Asos on lyhenne termistä AsSeenOnScreen, suom. ”kuten ruudulla näkyy”. Nimi pitäisikin lausua ”ace-oss”.

Seppälä

Ketjun perustajan nimi on Edvard Seppälä. Ketju toimi aivan aluksi nimellä Vaatetus- ja Lyhyttavaraliike Velj. Seppälä; naistenvaateliike toimi erillisenä Kymetär-nimisenä liikkeenä.

KappAhl

Liikkeen nimi tulee perustaja Per-Olof Ahlin sukunimestä sekä ruotsinkielisestä sanasta kappa, takki. Aluksi nimi oli Kappaffären, ja liikkeessä myytiin naisten takkeja.

Nokia

Nimi tulee kaupungin nimestä.

Gatorade-juoma

Juoma on kehitetty joukkueelle nimeltä Florida Gators.

Starbucks

Starbucks-kahvilan toinen perustaja Gordon Bowker kertoo kuulleensa Starbo-nimisestä kaupungista, josta hän muisti välittömästi Starbuck-nimisen hahmon Herman Melvillen Moby Dick -teoksessa. Nimi ei kuitenkaan tule suoraan kirjasta, sillä Bowker oli kumppaninsa kanssa jo aiemmin päättänyt, että st-alkuiset nimet kuulostavat vahvoilta, ja siksi firmalle pitäisi saada tällainen nimi.

Gap

Termi viittaa sukupolvien kuiluun, engl. gap, aikuisten ja lasten välillä.

J. Crew

Vaatemerkki J. Crew nimettiin kilpailijaksi Ralph Laurenin mallistolle. J-kirjain lisättiin nimeen, koska sen koettiin lisäävän viehätysvoimaa.

Häagen-Dazs

Jäätelöbrändi Häagen-Dazsin nimi ei tarkoita yhtään mitään. Sana on keksitty kaappaamaan kuluttajan huomio erikoisuudellaan.

Fanta

Fanta-juoman nimi syntyi, kun saksalaista tiimiä käskettiin "käyttämään nimeämisprosessissa fantasietaan", suomeksi siis mielikuvitustaan.

Samsung

Korean sana sam merkitsee kolmea ja sung tähteä.

Reebok

Nimi syntyi, kun perustajan pojanpoika löysi eteläafrikkalaisesta sanakirjasta antilooppia kuvaavan sanan rhebok.

Jägermeister

Saksankielinen sana merkitsee mestarimetsästäjiä.

Lego

Nimi yhdistää tanskankielisen lauseen leg godt, suom. leiki hyvin. Lego tarkoittaa latinaksi laita ne yhteen, mutta yrityksen mukaan tämä on sattumaa.

Virgin

Musiikkiyhtiö Virgin sai neitsyttä kuvastavan nimen, koska yritys oli alalla uusi.

Kodak

Nimi ei merkitse mitään. Filmiyhtiön nimestä haluttiin lyhyt, jotta sitä ei voisi kirjoittaa väärin; perustaja oli k-kirjaimen fani, ja siksi nimi alkaa k:lla.

Spar

Suomessakin ennen toiminut Spar-ketju saa nimensä sanahirviöstä Door Enndrachtif Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig. Sana merkitsee hollanniksi kuusta, joka löytyy logosta. 

Amazon

Perustaja halusi nimen alkavan a-kirjaimella, jotta firman nimi listautuisi aakkostetuissa luetteloissa alkuun. Hän päätyi Amazon-nimeen, koska piti jokea maailman suurimpana, ja toivoi samanlaista kasvua yritykselleen.

Canon

Yhtiön ensimmäisen kameran nimi oli Kwanon.

Ebay

Suosittu huutokauppasivusto kuului aiemmin Echo Bay Technology -ryhmälle. Nettisivuosoite EchoBay.com oli kuitenkin jo varattu, ja eBay.com oli varavaihtoehto.

Pepsi

Nimi tulee ruoansulatusentsyymi pepsiinistä!

Tässä lisää erikoisuuksia, tällä kertaa eläinmaailmasta:


Lue myös:

    Uusimmat