Kapea keittiö menee kokonaan uusiksi

Muutoskohteena on kerrostalokodin keittiö. Täysin remontoitavassa kunnossa oleva huoneisto on tulossa vuokrakäyttöön ja keittiöstä halutaan saada toimiva ja aikaa kestävä. Muutoksen suunnitteli Helena Karihtala

Keittiö koki aikamoisen muodonmuutoksen. Jotta siitä saatiin toimiva ja valoisampi, piti yksi seinä poistaa. Nyt keittiö jatkuu osaksi vieressä ollutta huonetta ja lopputila hyödynnettiin ruokailua varten.

Säilytystilaa vetolaatikoista

Tila on melko kapea, minkä vuoksi toiselle puolelle asennettiin normaalisyvyiset kaapistot ja kaikki kodinkoneet ja toiminnot keskitettiin yhdelle seinustalle. I-mallisen keittiön toisella puolella on 40 cm syvät vetolaatikostot ja laatikoston päällä sopivasti työskentely- ja laskutasoa.

Vetolaatikoissa on alumiinireuna ja sormiura avaamista varten. Yläkaapiston ja tason väliin asennettiin erillinen seinähylly keventämään kokonaisuutta ja siinä on hyvä säilyttää päivittäin tarvittavia astioita ja keittiötarvikkeita. Muutoin yläkaapistot ylettyvät ylös asti ja näin säilytystila on maksimoitu.

Yläkaapiston ovet avautuvat myös ilman erillisiä vetimiä ja näin koko keittiön linja on minimalistinen.

Ovi pois

Varsinaiset keittiön toiminnot eli vesipiste, astianpesukone, liesi ja jääkaappi valittiin vastaamaan pienen talouden tarpeita. Astianpesukone on 45 cm leveä, uunissa on myös mikrotoiminto, jotta säästyttiin erilliseltä mikron sijoittamiselta ja hankkimiselta. Jääkaappi on tason alla ja siinä on pieni pakastelokero.

Kiinteä hormi asetti hieman haastetta. Kodinkoneiden vaatima 60 cm tila saatiin mahtumaan toiselle seinustalle kun oviaukkoa hieman siirrettiin. Samalla myös ovi poistettiin. Hormin edessä on nyt pieni 30 cm syvä alakaappi mausteiden säilytystä varten.

Välitilaan hankittiin helppohoitoinen lasi, joka teetettiin lasitusliikkeessä. Yläkaapistot mukailevat samaa korkeaa linjaa kuin vastakkaisella puolellakin. Yläkaapistojen alapuolelle asennettiin litteät valaisimet ja niissä on myös sähköpistokkeet.

Keittiö pienen talouden tarpeisiin

Lattia uusittiin remontin yhteydessä. Nyt keittiössä on sama parketti kuin muissakin oleskelutiloissa. Katon pinta hiottiin ja maalattiin valkoiseksi. Samalla ilmastointiputken paikkaa hieman siirrettiin. Ilmastointi toimii nyt kaapiston sivusta.

Ruokailutilaan mahtuu hyvin neljä ruokailemaan mutta tarvittaessa tila riittää myös kuudelle. Sirokokoinen, jatkettava ruokapöytä ja saman sarjan tuolit ovat massiivipuuta ja ne on petsattu mustaksi. Pöydän yläpuolelle asennettiin näyttävä valkoinen valaisin. Verhoiksi riittävät pelkistetyt mustat rullaverhot. Keittiö on kokonaisuudessaan suunniteltu pienen talouden tarpeisiin mutta kuitenkin niin että säilytys-, työskentely- ja laskutilaa on riittävästi.

Katto: Puhdistetut kattopinnat maalattiin uudelleen. Tikkurila Siro-maali, Vitivalkoinen A, täyshimmeä maali.

Seinät: Tikkurila Harmony Symphony F497, täyshimmeä maali.

Lattia: Mosaiikkiparketti, Ruutu-kuvio, tammi.

PARKETTI ROMANOFF OY

Kisällintie 3b,Vantaa, Piispankylä

Puh. (09) 540 4430

Kytkimet, pistorasiat, ym: Ensto Impressivo, valkoinen

Keittiökalusteet: Nixi-keittiöt.

Keittiön taso: Valkoinen laminaattitaso, ABS Alumiini-reunalla

Ovet: Sani, matta valkoinen, sormiura alakaapeissa, yläkaapit ponnahdussalvalla

Runko: valkoinen, näkyvät päädyt ovimateriaalia

Sokkeli: valkoinen

Hana: Damixa Merkur 14001 (Apk-liittimellä)

Allas: Alta kiinnitettävä/huullettu allas

Kodinkoneet: AEG, Mikro-uuni yhdeistelmä uuni, alumiini/rst

Integroitu astianpesukone lev.45cm, integroitu jääkaappi pakastimella (tason alle)

Integroitu, esiinvedettävä liesituuletin (aktiivihiilisuodatin)

NIXI-KEITTIÖT

Tiilerinpojanlenkki 4, Vantaa, puh.09- 852 1339

Yhteyshenkilö: Hannele Törnqvist puh.09 853 4686

Ruokailutilan kaikki kalusteet: Ikea, www.ikea.fi

BJURSTA-ruokapöytö, 129x90cm, mustanruskea 129,-

NORVALD- tuolit 59,-/kpl

KULLA-kattovalaisin, valkoinen 69,95€

TUPPLUR-rullaverho 120x195cm, musta 22,95€

Keittiössä esillä olleet tuotteet ja astiat: asukkaan omat

Lue myös:

    Uusimmat