Käpälöintikohussa ryvettyneen Manchester City -tähden jatko seurassa ei ole varmaa – "Osoitettava, että ansaitsee jatkaa"

3:20
Tulosruutu: Alkukauden yllättäjä Aston Villa jatkaa puhtaalla pelillä Valioliigassa.

Manchester Cityn tähtihyökkääjän Sergio Agüeron on osoitettava arvonsa ansaitakseen jatkosopimuksen, sanoo manageri Pep Guardiola. Guardiolan mukaan polvivamman jälkeen kentille palannut Agüero voi yhä olla merkittävässä roolissa Cityn joukkueessa, mutta argentiinalaisen on osoitettava tarpeellisuutensa.

Vuonna 2011 Cityyn siirtyneen Agüeron sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Hän on noussut Cityn kaikkien aikojen maalintekijäksi 254 osumallaan, mutta jatko ei suinkaan ole varma.

– Sergion on meidän kaikkien tapaan osoitettava, että hän ansaitsee jatkaa täällä. Hänen täytyy pelata hyvin, tehdä maaleja ja voittaa otteluita, minkä jälkeen seura tekee päätöksensä, Guardiola sanoi, Reutersin mukaan.

– Jos hän pelaa omalla tasollaan, ei ole epäilystäkään, etteikö hän voisi jäädä siihen asti kuin haluaa, koska hän on erityinen. Hän on tärkeä meille, faneillemme ja kaikille. 

Kesällä loukkaantuneen Agüeron neljän kuukauden sairausloma on kylvänyt kuitenkin epäilyksen siemenen Guardiolan mieleen. Hän muistuttaa, että argentiinalaisen on nyt ryhdyttävä töihin palatakseen tasolleen.

– Olemme parempia, kun Agüero on kentällä. Kaipasimme häntä viime kauden lopussa otteluiden ratkaisuhetkillä.

Agüero pelasi ensimmäisen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen lauantaina, kun City voitti kotonaan Arsenalin 1–0. Aguero pelasi 65 minuuttia, ei tehnyt maaleja, mutta nousi otsikoihin.

Agüero turhautui avustavan erotuomarin Sian Massey-Ellisin rajaheittotuomioon. Agüero protestoi vahvasti tuomiota, mutta Massey-Ellis ei muuttanut näkemystään. Tuomarin lähtiessä kävelemään pois tilanteesta, Agüero tarttui naista kiinni hartioiden ja niskan seudulta.

Ottelun erotuomari ei havainnut tekoa eikä Agüerolle koitunut seurauksia. Sosiaalisessa mediassa argentiinalaisen toiminta tuomittiin jyrkästi ja Aguerolle vaadittiin rangaistusta.

Englantilaislehtien mukaan Agüero on kuitenkin selviämässä teostaan ilman rangaistusta, sillä tuomariin koskemista ei katsota rangaistavaksi teoksi, ellei tekoon liity aggressiivisuutta.

City on avannut Valioliiga-kauden yskähdellen. Se on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi, hävinnyt yhden ja pelannut kerran tasan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja