Mainos

Kansanedustajien palkkiot nousevat – nostoa perustellaan palkkioiden jälkeenjääneisyydellä

Kansanedustajien palkkioita on päätetty nostaa, kertoo Eduskunnan palkkiotoimikunta. Toimikunnan mukaan päätöksen taustalla on vuodesta 2013 syntynyt jälkeenjääneisyys. 

Ensimmäinen palkkojen korotus on 1,6 prosenttia, ja se toteutetaan 1. toukokuuta 2018. Toinen korotus toteutetaan 1. tammikuuta 2019. Myös toinen korotus on 1,6 prosenttia.

Palkkiotoimikunta kertoi tulevista korotuksista tänään. 

Palkkiotoimikunnan mukaan sen tavoitteena on, että kansanedustajien palkkioiden kehitys ja taso olisivat tasapainossa yleisen ansiokehityksen kanssa. 

Syynä palkkioiden nostolle on toimikunnan mukaan palkkioiden jälkeenjääneisyys. Viime vuosina yleinen taloudellinen kehitys ei ole tukenut toimenpiteitä jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi, kertoo toimikunta tiedotteessaan. 

Toimikunnan mukaan nykyisen ja edellisen palkkiotoimikunnan työn aikana vuodesta 2013 jälkeenjääneisyyttä on kuitenkin syntynyt 3,8 prosenttia.

Kansanedustajan peruspalkka on nyt 6 407 euroa kuukaudessa. Yli 12 vuotta eduskunnassa olleella kansanedustajalla 6 887 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkka on 11 792 euroa ja varapuhemiesten 9 830 euroa kuukaudessa.

26.4.2018 Kello 16:14 Juttua täydennetty kansanedustajien palkkatiedoilla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.