Kansanedustajan TikTok-video trendaa maailmalla – näyttää, kuinka suomalaiset naispoliitikot pukeutuvat nykypäivänä: "Voimaannuttavaa!"

0:32
Tänä vuonna presidenttiparin kättely keskeytyi syystä, jota itsenäisyyspäivän vastaanotolla ei aiemmin ole nähty.

Suomalainen kansanedustaja Sofia Virta näyttää TikTok-videollaan, kuinka suomalaiset naispoliitikot pukeutuvat Linnan juhliin nykypäivänä. Virran video on lähtenyt trendaamaan huimaa vauhtia maailmalla. 

Vihreiden kansanedustaja Sofia Virta nähtiin Linnan juhlissa kultaisessa paljetein koristellussa juhla-asussa, jonka oli suunnitellut ja ommellut hää- ja juhlapukuompelimo Pukunin yrittäjä Saara Kuusjärvi. Virran juhlalookin viimeistelee näyttävä kampaus ja meikki. 

Virta julkaisi TikTokiin videon Linnan juhlien lookistaan. Videolla hän esittää yleisesti kuullun väittämän, jonka mukaan naispoliitikkojen ei pitäisi pukeutua liian tyttömäisesti, mikäli he haluavat, että heidät otetaan vakavasti. Videolla hän kumoaa väitteen ja näyttää, kuinka suomalaiset naispoliitikot pukeutuvat nykyään. 

Video on lähtenyt trendaamaan TikTokissa ja se oli kerännyt keskiviikkopäivään mennessä 121 600 tykkäystä ja lähes 400 kommenttia. Suurin osa kommenteista on englanninkielisiä. Kommentoijat hehkuttavat Virran juhlatyyliä ja rohkeutta olla oma itsensä. 

– Miksi ihmiset ajattelevat, että meidän aivot lakkaavat toimista heti, kun pukeudumme nätiksi? Upeaa, eräs kommentoija kirjoittaa englannin kielellä. 

– Voimaannuttavaa, toinen komppaa. 

– Näytät aivan prinsessalta. Voin kuvitella, että monet tytöt inspiroituvat sinusta. 

– Palasin juuri Suomen lomalta ja otan tämän merkkinä muuttaa sinne! Elän tällä energialla, eräs kommentoi. 

– Tämä Loukimon tekemä koruyhdistelmä symboloi minulle henkilökohtaisesti sitä, miten äitiys on aina läsnäoleva osa minua mutta on niin paljon muutakin. Näinhän se kohdallani on tässä elämän eri puolien rakentamassa palapelissä työn ja uran sekä rakkaan äitiyden kanssa. Korut myös muistuttavat ettei aina tarvitse olla vahva vaan voi olla hyvä ja arvokas sekä kaunis vaikka välillä sateen keskellä tanssisikin, Virta kirjoitti tuolloin Facebook-päivityksessään

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja