Kansanedustaja Suldaan Said Ahmedille postitettiin hirttosilmukka eduskuntaan – "Tällaista tämä on"

Kansanedustaja sai hirttosilmukan postissa eduskuntaan – Jussi Saramo kommentoi poliitikkojen kokemaa uhkailua ja pelottelua 4:44
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramon mukaan erityisesti rasistinen vihan lietsonta on listääntnyt kuluneen vuoden aikana. Katso koko haastattelu tästä.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Suldaan Said Ahmedille lähetettiin hirttosilmukka eduskuntaan, käy ilmi kansanedustajan lähettämästä tiedotteesta. 

Vasemmistoliiton ensimmäisen kauden kansanedustaja Suldaan Said Ahmed kertoo joutuneensa tällä viikolla poikkeuksellisen törkeän uhkailun kohteeksi.

Helsinkiläiselle kansanedustajalle lähetettiin postitse hirttosilmukaksi sidottu köysi. 

Eduskuntaan postitetun köyden mukana oli Said Ahmedin mukaan rasistinen ja uhkaileva viesti, jossa kansanedustajan kehotettiin surmaamaan itsensä. 

Said Ahmedin mukaan nimenomaan viestin rasistisuus tuntuu erityisen satuttavalta. 

– Se, mitä sillä (viestillä) yritetään minulle sanoa, on, että sinä et kuulu tänne. Jokainen Suomessa asuva ei-valkoinen tunnistaa tuon tavan koittaa alentaa meitä ja sulkea meitä ulos. 

– Minulla on viesti teille rasistit: Me kuulumme tänne ja olemme osa suomalaista yhteiskuntaa halusitte tai ette.

Said Ahmedin mukaan häirintä, uhkailu ja väkivallan pelko ovat suomalaisille poliitikoille arkipäivää ja julkisuuteen asti nousseet yksittäiset tapaukset ovat vain jäävuoren huippu kaikesta siitä, mitä useat suomalaispoliitikot joutuvat työnsä vuoksi kestämään Suomessa. 

– Tämä vastenmielinen teko on vain osa siitä rasistista palautteesta sekä häirinnästä, jota olen politiikassa mukana ollessani saanut osakseni, Said Ahmed toteaa.

– Tällaista joutuu edelleen Suomessa kohtaamaan 2020-luvulla.

"On tärkeää näyttää, että tällaista tämä on"

Helsinkiläisedustajan mukaan kansanedustajiin kohdistuva häirintä ja pelottelu – jopa henkeen kohdistuvilla uhkauksilla – on omiaan vaarantamaan demokratian. 

Sais Ahmedin mukaan häirinnällä pyritään muun muassa hiljentämään tai häiritsemään poliittista osallistumista. 

Kansanedustaja uskoo, että hirttosilmukalla sen lähettäjällä oli tarkoitus saada osakseen huomiota ja ”normalisoida rasistista uhkailua poliitikkoja kohtaan”.

– On tärkeää näyttää myös julkisesti se, että tällaista tämä on.

– Haluan tehdä työtä sen eteen, ettei kenenkään lapsen tarvitsisi enää tulevaisuudessa kohdata tällaista,

Viranomaiset ovat Said Ahmedin vastaanottamasta viestistä tietoisia. 

MTV Uutiset yritti tavoittaa Suldaan Said Ahmedia haastatteluun, mutta edustaja ei hänen avustajansa mukaan halunnut kommentoida tapausta ainakaan tänään torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat